Author Topic: Perussuomalaiset ja maahanmuutto  (Read 4234 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« on: November 06, 2011, 12:19:48 »
Mitä nämä perussuomalaiset ovat saaneet aikaan muuta kuin jonninjoutavaa porua?

Näin vaalien alla, kesällä 2010:

Selvitys eduskuntapuolueiden maahanmuutto- ja pakolaispoliittisista linjauksista

"Alkukesästä 2010 kaikkien eduskuntapuolueiden nimeämiä edustajia haastateltiin puolueiden maahanmuutto-, turvapaikka- ja pakolaispoliittisista linjauksista sekä puolueiden kannoista kotouttamiseen ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Puolueita pyydettiin valitsemaan haastateltavaksi henkilö, joka on perehtynyt aihepiiriin ja joka voi edustaa puolueen linjaa näissä asioissa.

Puolueita haastattelututkimuksessa edustavat seuraavat henkilöt:

Pietari Jääskeläinen, kansanedustaja, Perussuomalaiset.
"

Nykyisin Jääskeläinen on Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuutettu.

K 1: Pitäisikö perheenyhdistämislainsäädäntöä ja käytäntöjä muuttaa?

V: Perussuomalaisten mukaan lainsäädäntö toimii huonosti. Perhekäsityksen tulee olla sama kuin Suomessa ja on katsottava perheenyhdistämisen tarkoituksenmukaisuutta.

K 2: Miten pula kuntapaikoista sekä kiintiöpakolaisten että oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden osalta tulisi ratkaista?

V 2:Perussuomalaiset arvioi, että "jos turvapaikanhakijamäärien kasvu saadaan pysäytettyä, en usko, että meillä olisi ongelmia myöskään kuntapaikkojen saamisessa. Se tosin edellyttää riittävää valtion rahoitusta kunnille".

K 3: Pitäisikö Suomen pakolaiskiintiötä nostaa, pitää nykyisellään, laskea, vai poistaa kokonaan?

V 3: Perussuomalaisten lähtökohta on, että eri toimin Suomella voisi olla pakolaisten vastaanotossa nollakiintiö.

K 4: Pitääkö kotouttamistoimien olla velvoittavia ja missä määrin vapaaehtoisuuteen perustuvia?

V 4: Perussuomalaiset ei edellytä kotouttamistoimien velvoittavuutta, mutta muistuttaa koulupakon koskevan myös maahanmuuttajataustaisia.

K 5: Tulisiko maahanmuuttajien osuus kunnan asukkaista ottaa huomioon valtionapujen jakamisessa kunnille?

V 5: Perussuomalaiset korvaisi kunnille kohtuulliset kustannukset pakolaisten vastaanottamisesta.

K 6: Onko maahanmuuttajien keskittyminen tiettyihin kouluihin kotoutumisen kannalta parempi vaihtoehto vai pitäisikö pyrkiä maahanmuuttajien tasaiseen jakamiseen eri kouluihin?

V 6: Perussuomalaiset kannattaa tasaista jakautumista. Muuten maahanmuuttajat keskittyisivät myös tietyille asuinalueille.

K 7: Onko maahanmuuttajien kulttuuriin ja uskontoon liittyvien erityisoikeuksien suhteen tehtävä muutoksia?

V 7: Perussuomalaisten mukaan koulussa pitäisi antaa kaikille "normaali Suomessa annettava koulutus" ja oman kulttuurin vaalimisen tulisi tapahtua koulun jälkeen yhteisöjen omasta toimesta; tähän tarjottaisiin kuitenkin tiloja.

K 8: Onko aktiivinen ulkomaalaisen työvoiman rekrytoiminen tarpeen työvoimapulan ratkaisemiseksi?

V 8: Perussuomalaiset eivät näe aktiivista työperäistä maahanmuuttoa tarpeellisena. "Meillä on Suomessa riittävät työvoimaresurssit nyt turvattu. Jos meillä on 300 000 työtöntä, meillä on tarvittava työvoima normaaleihin töihin."

K 9: Pitäisikö julkisen sektorin työnantajilla olla mahdollisuus anonyymiin työnhakuun?

V 9: Perussuomalaiset: Ei. Perussuomalaisten mukaan anonyymi työnhaku "menee jo hieman liian pitkälle".

K 10: Kannatatteko maahanmuuttajakiintiöiden asettamista julkisen sektorin työnantajille?

V 10: Perussuomalaiset ei kannata kiintiöitä. Heidän mukaansa työnantajat ovat tarpeeksi valistuneita, ja palkkaavat parhaan työntekijän syrjimättä.

K 11: Pitäisikö koulutetun työvoiman rekrytoinnista kompensoida lähtömaalle?

V 11: Perussuomalaisten edustaja pitää kysymystä "kompensoinnista moraalisena, ja kannattaa lähtökohtaisesti ajatusta."

K 12: Onko turvapaikkapolitiikalla ja kehityspolitiikalla keskinäinen yhteys?

V 12: Perussuomalaisten edustaja esittää, että pakolaisia pitäisi tukea lähtömaiden lähellä ja turvapaikkaresursseja tulisi siirtää sisäasiainministeriöltä ulkoministeriölle kehityspolitiikkaan.


Näin Immonen

"Vähemmän humanitaarista maahanmuuttoa kolmansista maista ja enemmän karkotuksia raiskauksiin syyllistyneille ulkomaalaisille. Ulkomailla syntyneiltä Suomen kansalaisilta voitaisiin mielestäni ottaa kansalaisuus pois, mikäli nämä syyllistyvät vakaviin rikoksiin. Tässäpä näin lyhyesti."

Tuon aloitteen Immonen teki, samoin kuin aloitteen vähemmistövaltuutetun toimiston käytännössä lakkauttamisesta. Sen saman vähemmistövaltuutetun toimiston, joka on saanut kansainvälistäkin arvostusta ihmiskaupan vastaisesta työstään. Niin sitä pitää.

Lohela on tehnyt kirjallisen kysymyksen "maahanmuuttajakeskittymistä". Eerola halajaa Karjalaa takaisin, Teukka patistaa ei-toivomiansa ihmisiä Affenanmaalle, Hirvisaari puhuu levottomia, niin kuin muutkin, Halla-aho horisee sotilasjuntista sun muista.

Aika veijareita.

"Nuiva vaaimanifesti" (Oliko sittenkin vain moneyfest or fetish?)

Linkkejä:

UNHCR - Oikeudellinen osasto

Vaalimanifesti maahanmuutto- ja pakolaispolitiikasta 2011

Vaalivisa 2011

Maahanmuutto on yksi eduskuntavaalien keskeisistä teemoista. Maahanmuutto ja erityisesti pakolaisuus ovat monimutkaisia ilmiöitä, joita käsitellään mediassa ja politiikassa usein yksipuolisesti tai jopa täysin väärin käsittein ja tiedoin. Erityisesti maahanmuuttooaiheisiin liittyvien ihmisoikeusvelvotteiden ymmärtäminen vaatii perehtymistä.

Osallistu nopeaan visaan ja testaa tietosi!
HUOM! Oikeita vastauksia voi olla myös useita!


Pakolaistilanne vuonna 2010

Turvapaikka- ja pakolaistilastot

Kiintiövalinta

Turvapaikanhakijat 1.1.-31.10.2011

Turvapaikkapäätökset 1.1.-31.10.2011

UNHCR: Turvapaikkahakemusten määrä kasvanut 17 prosentilla teollistuneissa maissa vuoden 2011 alkupuoliskolla

Pakolaisneuvonta ry
« Last Edit: November 08, 2016, 19:33:15 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #1 on: November 06, 2011, 19:03:00 »
Mitä nämä Perussuomalaiset ovat saaneet aikaan muuta kuin jonninjoutavaa porua?

Minunkaan mielestäni mitään ei ole saatu aikaan, mutta toisaalta suvaitsevaistosta kuuluu jonninjoutavaa porua siitä että ennestäänkin kireää mamu-politiikkaa on vielä kiristetty perussuomalaisten pelossa.
Ketä tässä taas pitäisi uskoa?

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #2 on: November 06, 2011, 21:53:35 »
Mitä nämä perussuomalaiset ovat saaneet aikaan muuta kuin jonninjoutavaa porua?Minunkaan mielestäni mitään ei ole saatu aikaan, mutta toisaalta suvaitsevaistosta kuuluu jonninjoutavaa porua siitä että ennestäänkin kireää mamu-politiikkaa on vielä kiristetty perussuomalaisten pelossa.
Ketä tässä taas pitäisi uskoa?Meinaakko, notta perussuomalaiset ovat pelotelleet eduskuntaa säätelemään tiukempia lakeja? Eikö se nuorempi Bush jo sanonut, ettei terroristien kanssa neuvotella eikä pelottelun edessä taivuta. Lienee hovissa muuttunut...

Hallintovaliokunnassahan nuo näyttäisivät olevan matkalla, saanee Halla-ahokin vihdoin puumerkkinsä sinne. Virkamiesten kauttahan sekin lakiesitys menee, vieläpä monen valiokunnan läpi. Voi seurata verkosta hakemalla esimerkiksi "HE37 2011".

Milloin lienevät olleet ensi kertaa valmistelussa, voi olla, että ovat olleet jo valmisteltavina keskustalaisten Rantakankaan tai Töllin aikoihin. Keskustan Abdirahim Hussein jo puolueensa takia varmaankin koetti A-talkissa vierittää ainakin osan perussuomalaisten piikkiin ja tottahan on, että he noista asioista eniten porua ovat pitäneet. Päivi Räsänen komppailee, koska halunnee tänne enemmän kristittyjä kuin muslimeja.

Täälläkin Perussuomalaiset (SMP) piti älämölöä jo 80-luvulla, silloin tänne oli muutama vietnamilainen tulossa. Kourallinen chileläisiä oli jo varhemmin rantautunut tännekin, missä lienevätkään nykyisin, en ole nähnyt - tai sitten on vain tottunut, että erilaisia ihmisiä liikkuu päivittäin maisemissa eikä noteeraa heitäkään ollenkaan erikseen sen kummemmin kuin alkuasukkaitakaan.

Kristityistä puheen ollen: Eikö sinua häirinnyt yhtään se, että jossain Hommallakin oltiin tohkeissaan egyptiläismummoa karkottamassa, vaikka hän olisi koptina eli kristittynä voinut olla ties minkälainen valtti silloin kun puhutaan siitä, kuinka muslimit sorsivat kristittyjä? Vaan ei taida vihalla ja kaunalla kummoista logiikkaa olla, kunhan saa vihata.
« Last Edit: November 07, 2011, 01:05:42 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #3 on: November 12, 2011, 10:20:13 »
Tähän sopinee disclaimeri Jussi Salorannalta, Helsingin Sanomista, mielipide-palstalta. On toki vanha vitsi, mutta kierrätetäänpä silti.

Quote from: Helsingin Sanomat, 21.3.2010

LYHYESTI

Voisimme puhua myös perussuomalaiskriittisyydestä

Jussi Salonranta

Perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho puolusti terminsä "maahanmuuttokriittinen" käyttöä (HS Mielipide 20. 3.).

Yhteiskunnallisessa keskustelussa voidaan mielestäni aivan yhtä luontevasti käyttää myös termejä "perussuomalaiskriittinen", "perussuomalaisvastaisuus" ja "perussuomalaisrealisti".

Perussuomalaiskriittiset eivät vastusta perussuomalaisia itsessään vaan tarkastelevat heitä kriittisesti. Tarkasteltava ilmiö on myös sen verran laaja ja monimuotoinen, ettei sitä tule tarkastella yhtenä monoliittina.

Ilmiön eri osasyitä tulee tarkastella kriittisesti, ja yksinkertaisesti tunnustaa integroinnista tapahtuneet virheet.

Perussuomalaisuus itsessään ei ole hyvä eikä huono asia.

Olen perussuomalaiskriittinen, tai oikeastaan olen perussuomalaisrealisti.

Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Brandöt

 • Guest
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #4 on: November 12, 2011, 14:15:02 »
Vongoethe; aikaisempien viestiesi perusteella, kun keskustelit kanssani aiemmin, pidin sinua täysipäisenä, hyvänä tyyppinä, joka osaa nähdä molemmat puolet. Tämä ylläoleva kirjoituksesi, perussuomalaisbashing, ei enää vastannut sitä linjaa, mitä olisin sinulta odottanut - ei millään muotoa.

Mitä hyvää näet Perussuomalaisissa? Siis puolueessa itsessään ja siinä, mitä arvoja se edustaa? Muista; näen sinut tyyppinä, joka osaa katsoa molemmille puolille, osaatko sinä?

Quote from: Vongoethe
Lohela on tehnyt kirjallisen kysymyksen "maahanmuuttajakeskittymistä". Eerola halajaa Karjalaa takaisin, Teukka patistaa ei-toivomiansa ihmisiä Affenanmaalle, Hirvisari puhuu levottomia, niin kuin muutkin, Halla-aho horisee sotilasjuntista sun muista

Jussi Niinistö (ps) on puuttunut mm. eriarvoistaviin kiintiöpaikkakäytäntöihin korkeakouluissa (ruotsinkieliset etusijalla suomenkielisiin verrattuna) ja korkeakoulutettujen työttömien määrästä Suomessa (eriarvoistavat harjoittelijakäytännöt, jotka pahimmillaan jatkuvat vuosia ja vievät työpaikkoja mm. akateemisilta aloilta). Anssi Joutsenlahti (ps) antoi kansanedustajapalkkansa kokonaisuudessaan terveydenhuollon kehittämiseksi - omalta osaltaan vie näin konkreettisesti katastrofaalista terveydenhuollon tilannetta paremmaksi. Timo Soini (ps) tekee parhaansa tuodakseen totuuden toista puolta keskusteluissa esille, joka niin sopivasti jätettäisiin mainitsematta valtapuolueiden kansanedustajien osalta; taistelee jatkuvaa kansalaisten aliarvioimista vastaan ja todellisen demokratian puolesta.

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=utpkk&${BASE}=faktautpkk&${THWIDS}=0.50/1321100450_290223&${TRIPPIFE}=PDF.pdf
http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73449-kirjallinen-kysymys-yliopistojen-aloituspaikoista
http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/76580-kysymys-korkeakoulutettujen-ty%C3%B6tt%C3%B6mien-m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4st%C3%A4

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/tama-psn-kansanedustaja-piti-lupauksensa---lahjoittaa-kaikki-palkkansa-hoitotyohon/art-1288387367498.html

Maahanmuuttajakeskittymistä keskusteleminen sinänsä on ihan hyvä asia, Halla-ahon kommentti esitettiin yksityishenkilönä virallisen aseman ulkopuolelta - tokihan siitä(kin) piti hysteerinen älämölö nostaa, koska Halla-aho ja hänen yhteiskunnallinen asemansa (kansakunnan sylkykuppina) - eikö teitä edes hävetä? (<- huomio OT) ja Eerola mielestäni puolustaa maahanmuuttokriittistä liikettä esiintyen erittäin hyvin ja vakuuttavasti erilaisissa keskustelutilaisuuksissa julkisuudessa. Hirvisaaren "tuotantoon", tai itse henkilöön (puhumattakaan Hakkaraisesta, jonka hyväksymistä ko. puolueeseen edelleen ihmettelen) en ole tutustunut.

Quote from: Maivei
Minunkaan mielestäni mitään ei ole saatu aikaan, mutta toisaalta suvaitsevaistosta kuuluu jonninjoutavaa porua siitä että ennestäänkin kireää mamu-politiikkaa on vielä kiristetty perussuomalaisten pelossa

Quote from: Vongoethe
Meinaakko, notta perussuomalaiset ovat pelotelleet eduskuntaa säätelemään tiukempia lakeja? Eikö se nuorempi Bush jo sanonut, ettei terroristien kanssa neuvotella eikä pelottelun edessä taivuta. Lienee hovissa muuttunut...

Kyllä Maiveilla oli tässä ihan vinha pointti, ja mielestäni sinä, parahin Vongoethe, nyt sorruit puhumaan hieman asian vierestä. Suomessa on demokratia eli kansanvalta; pelko siitä, että "kansa äänestää tulevissa vaaleissa väärin" on valtaa pitävien puolueiden osalta erittäin oleellinen ja aiheellinen pelko. Perussuomalaisten valtavaa nousua (jytkyä) ei osattu ennen viime EK-vaaleja odottaa ja se takuulla yllätti monet. Jos ei linjaa nyt oleellisesti muuteta niiden kohtien osalta, jotka kansaa huolestuttavat tai ärsyttävät, ladies and gentlemen, me tulemme näkemään vielä suuremman jytkyn tulevaisuudessa. Ei kyse ole siis mistään "terroristien kanssa neuvottelemisesta" vaan siitä, että kansa herää seuraamaan politiikkaa ja ottamaan osaa siihen entistä voimallisemmin. Todellinen kansanvalta Suomessa on Perussuomalaisten voitto; tulette tämän vielä huomaamaan. Suomen kansa ei halua liittovaltiokehitystä, me emme halua Natoon, me haluamme pitää Suomen turvallisena maana tuleville sukupolvillekin (maahanmuuton tuntuva rajoittaminen ja maahanmuuttajien karsinta suomalaisten kriteerien mukaan), me arvostamme oikeudenmukaisuutta ja pyrimme sen toteutumiseen. You do the math.

Edit; linkit.
« Last Edit: November 12, 2011, 14:22:03 by Brandöt »

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #5 on: November 12, 2011, 15:04:07 »
Brandöt, pientä rajaa tuolle pölhöpopulismillekin. "Suomen kansa ei halua". Ei kansalla ole mitään tahtoa, eikä perussuomalaiset ole mikään kansan ääni yhtään sen enempää kuin mikään muukaan poliittinen puolue.

Brandöt

 • Guest
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #6 on: November 12, 2011, 16:41:42 »
Brandöt, pientä rajaa tuolle pölhöpopulismillekin. "Suomen kansa ei halua". Ei kansalla ole mitään tahtoa, eikä perussuomalaiset ole mikään kansan ääni yhtään sen enempää kuin mikään muukaan poliittinen puolue.

"Populismille"? Just. Mietipä hieman tarkemmin mitä populismi on, ja missä poliittisissa leireissä siihen on turvauduttu viime aikoina.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Populismi (lat. populus, kansa) tarkoittaa kansansuosioon usein kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävää poliittista toimintaa.[1] Populismille on vaikeaa määritellä yhtä ideologista perustaa, sillä populismin ilmenemismuodot poikkeavat toisistaan huomattavasti.[2]

Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla "todellista kansaa" ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan.[3] Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen


Itseasiassa Suomen kansan selkeästä enemmistöstä, ja heidän tahdostaan, voidaan vetää joitakin johtopäätöksiä. Kuten yllä luettelin; Suomen kansa ei enemmistön mielipiteeseen perustuen halua yllä lueteltuja asioita. Se on fakta, joka myös punnitaan seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #7 on: November 12, 2011, 17:47:20 »
Kiitos Brandöt kun todistit itse pointtini puolestani.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #8 on: November 12, 2011, 18:11:16 »
Mitä hyvää näet Perussuomalaisissa?

Öö... he eivät ole hallituksessa?
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline O.skar

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 359
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #9 on: November 12, 2011, 18:25:35 »
Mitä hyvää näet Perussuomalaisissa?
Öö... he eivät ole hallituksessa?

Tuo + tuohan se lisävipinää politiikkaan, kun koskaan ei tiedä kuka seuraavaksi möläyttää mitä ja kuka jää kiinni mistä. Puoluejohdon selitykset ovat tosin käyneet jo varsin tylsiksi.

Harri

 • Guest
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #10 on: November 12, 2011, 19:19:03 »

"Populismille"? Just. Mietipä hieman tarkemmin mitä populismi on, ja missä poliittisissa leireissä siihen on turvauduttu viime aikoina.


Mitä tämäkin nyt sitten oikein on? Soini teki gradunsa populismista ja on kertonut olevansa populisti. Voiko sitä selvemmin führer ilmaista, että populisteja tässä ollaan?

Vieläkin tässä kättäni pystyssä heilutan, että miksi ihmeessä te rivipersut tästä populistiksi kutsumisesta hermostutte? Kun se teidän Isä Aurinkoinen puolueenne populistiseksi määrittelee, niin eikö se sillä ole hyvä? Jos ei, niin kannattaisiko vaihtaa puoluetta?

Näistä on kanssa aina välillä hyvä muistuttaa: Timsuli halusi lopettaa persut ja muodostaa oikeistopopulistisen puolueen.
(hups, Jussi O oli näemmä saman linkin laittanut vajaa tunti sitten toisaalle. Spammaaminen on tuhmaa, hyi minua.)

Quote from: MTV3
Perussuomalaisten Soini kokoaa uutta puoluetta

02.12.2000 09:13

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa.
-Jos sellaista ei synny, olen epäonnistunut. Ja jos silloin vielä on Perussuomalaiset-puolue, en voi tästä syystä olla sen puheenjohtaja, Soini sanoo.

Soinin mielestä oikeistopopulismin niputtaminen samaan nippuun rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden kanssa on "liian helppo selitys". Hänen mukaansa Jörg Haiderin puolueen menestys Itävallassa ja Carl Hagenin Edistyspuolueen suosio Norjassa eivät johdu niiden ulkomaalaisvastaisuudesta tai äärioikeistolaisuudesta, vaan kyvystä puhua kansan kieltä.

Soini sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

Soini kiertää parhaillaan maata käännyttämässä ensin omaa puolueväkeään uuden puolueen kannalle. Samalla hän sanoo etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.

-Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti tuollaiseen 10 prosenttiin, Soini uskoo.

« Last Edit: November 12, 2011, 20:01:48 by Harri Mulari »

Offline suusilledot

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 60
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #11 on: November 12, 2011, 20:52:53 »
Puoluejohdon selitykset ovat tosin käyneet jo varsin tylsiksi.

Eihän se puoluejohto edes selitä mitään. Miksi media päästää persut niin helpolla? Siis toki takerrutaan näihin pintapuolisiin kömmähdyksiin ja mokiin, mutta ei tartuta substanssiin. Puolet PS:stä on todistetusti rasisteja. Mitä Soini tästä ajattelee? Hänet pitäisi pistää nyt valitsemaan puolensa. Sitä hän ei tietenkään halua tehdä, kun teki kummin päin vaan, pyllistää suurelle osalle kannattajista.
"Työttömyys on aina parempi vaihtoehto kuin tuhoisan työn tekeminen. Ja vaikutukset on nähtäväpohjia myöten, vuosituhansien päähän." (Pentti Linkola)

Brandöt

 • Guest
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #12 on: November 13, 2011, 01:12:15 »

"Populismille"? Just. Mietipä hieman tarkemmin mitä populismi on, ja missä poliittisissa leireissä siihen on turvauduttu viime aikoina.


Mitä tämäkin nyt sitten oikein on? Soini teki gradunsa populismista ja on kertonut olevansa populisti. Voiko sitä selvemmin führer ilmaista, että populisteja tässä ollaan?

Vieläkin tässä kättäni pystyssä heilutan, että miksi ihmeessä te rivipersut tästä populistiksi kutsumisesta hermostutte? Kun se teidän Isä Aurinkoinen puolueenne populistiseksi määrittelee, niin eikö se sillä ole hyvä? Jos ei, niin kannattaisiko vaihtaa puoluetta?

Näistä on kanssa aina välillä hyvä muistuttaa: Timsuli halusi lopettaa persut ja muodostaa oikeistopopulistisen puolueen.
(hups, Jussi O oli näemmä saman linkin laittanut vajaa tunti sitten toisaalle. Spammaaminen on tuhmaa, hyi minua.)

Quote from: MTV3
Perussuomalaisten Soini kokoaa uutta puoluetta

02.12.2000 09:13

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa.
-Jos sellaista ei synny, olen epäonnistunut. Ja jos silloin vielä on Perussuomalaiset-puolue, en voi tästä syystä olla sen puheenjohtaja, Soini sanoo.

Soinin mielestä oikeistopopulismin niputtaminen samaan nippuun rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden kanssa on "liian helppo selitys". Hänen mukaansa Jörg Haiderin puolueen menestys Itävallassa ja Carl Hagenin Edistyspuolueen suosio Norjassa eivät johdu niiden ulkomaalaisvastaisuudesta tai äärioikeistolaisuudesta, vaan kyvystä puhua kansan kieltä.

Soini sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

Soini kiertää parhaillaan maata käännyttämässä ensin omaa puolueväkeään uuden puolueen kannalle. Samalla hän sanoo etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.

-Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti tuollaiseen 10 prosenttiin, Soini uskoo.

Populismi Perussuomalaisiin yhdistettynä ei sinänsä ärsyttäisi niin paljoa, jos sitä samaa ilmiötä osattaisiin nähdä myös muiden poliittisten puolueiden toimissa; populismia on (jossain määrin) löydettävissä muistakin puolueista. Eikä siinä mitään; demokratiassa kun ollaan, on ihan virkistävää, että joku puolue ajaa "kansan" (enemmistön kansasta) asiaa. Itse koen, että entiset valtapuolueet ovat epäonnistuneet kansan kuuntelemisessa viime aikoina, ja se kostautuu kyllä. Ei voi mitään.

Uusi oikeistopopulistinen puolue kuulostaa oikein hyvältä  ;D; olen aikaisemmin ollut Kokoomuksen kannattaja, Keskustan linjassa pidän siitä, että koko maata yritetään pitää elinvoimaisena. Oikeistolaisilla arvoilla varustettu puolue näiden kahden em. puolueen väliltä kuulostaa oikein passelilta vaihtoehdolta. Tosin nyt kun PerusS sai näin suuren suosion viime eduskuntavaaleissa, lienee silkkaa tyhmyyttä lähteä romuttamaan sitä asetelmaa ja lähteä kasvattamaan kannatusta uudelle puolueelle nollatilanteesta.

Offline Reija Härkönen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 676
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #13 on: November 13, 2011, 08:17:36 »

"Populismille"? Just. Mietipä hieman tarkemmin mitä populismi on, ja missä poliittisissa leireissä siihen on turvauduttu viime aikoina.


Mitä tämäkin nyt sitten oikein on? Soini teki gradunsa populismista ja on kertonut olevansa populisti. Voiko sitä selvemmin führer ilmaista, että populisteja tässä ollaan?

Vieläkin tässä kättäni pystyssä heilutan, että miksi ihmeessä te rivipersut tästä populistiksi kutsumisesta hermostutte? Kun se teidän Isä Aurinkoinen puolueenne populistiseksi määrittelee, niin eikö se sillä ole hyvä? Jos ei, niin kannattaisiko vaihtaa puoluetta?

Persujen vaaliohjelmassa määriteltiin heti ensimmäisessä kappaleessa persut populisteiksi näillä sanoilla: "Perussuomalaiset kannattavat populistista eli kansan suosioon perustuvaa demokratiakäsitystä elitistisen eli byrokraattisen demokratiakäsityksen sijaan. Populistisen demokratiakäsityksen mukaan kansalaiset haluavat valita edustajikseen henkilöitä, joiden kanssa heillä on asioista samat näkemykset tai mielipiteet ja jotka kykenevät yhdistämään kansaa erilaisten eturyhmäpyrkimysten paineessa."

Kuten populisti Brandöt täällä ystävällisesti on esittänyt, populisti määritellään yleisemmin näin:

"Populismi (lat. populus, kansa) tarkoittaa kansansuosioon usein kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävää poliittista toimintaa."

"Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla "todellista kansaa" ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaan. Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen."


Näinhän persut juuri toimivat. Kohdistavat viestin "kansalle", jolla tarkoitetaan yksinkertaista, usein vähän koulutusta saanutta ja tiedon puuttuessa enimmäkseen tunneperäisesti asioihin suhtautuvia ihmisiä. Suuri osa persuista (Timo Soini mukaan lukien) on myös havainnut, että rasismi ja sen sisältämä pelko ja viha on yksi tällainen voimakas, tunneperäinen asia, jonka avulla saadaan helposti kannattajia. Tuossa Soinin "määrittelyssä" ovat "muut", jotka ovat siis elitistejä ja byrokraatteja ja sitten "me persut", jotka ovat "kansan suosiossa". Onneksi elitistejä ja byrokraatteja on sentään vielä 80 % Suomen äänestyskelpoisesta kansasta.

Noista Jääskeläisen vastauksista, joilla Vongoethe on tämän ketjun aloittanut, käy selvästi ilmi persujen rajat kiinni -politiikka. Rasismi on persuissa syvällä ja voimistuu jatkuvasti sitä myötä, kun Halla-ahon ja kumppaneiden hassunhauskaa uusfasistista toimintaa netissä pidetään vain aloittelevien kansanedustajien yksityiselämään liittyvänä pikku harrastuksena.


Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Perussuomalaiset ja maahanmuutto
« Reply #14 on: November 13, 2011, 08:29:40 »
Aika hassu on muuten myös tuo "Muuten maahanmuuttajat keskittyisivät myös tietyille asuinalueille" -lausahdus.

Pitäisikö maahanmuuttajilta estää vapaa liikkuminen ja muutto ja näin ollen myös oppilaitosten valinta jälkikasvulleen myös Suomen sisällä, jopa ulkomaalaislähtöisiltä Suomen kansalaisilta?

Muidenkin puolueiden lausumat olivat tosin tuossa kohtaa samansuuntaisia. Tietenkin tuo "pitäisikö pyrkiä" -ilmaisu voidaan tulkita monin tavoin.
« Last Edit: November 13, 2011, 08:32:34 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.