Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mikael Lönnroth

Pages: [1] 2 3 ... 88
1
Off topic / Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« on: May 09, 2013, 23:28:47 »
Aukeaako tämä kohta?

Ellei, kokeile jostain toisesta kohdasta. Zakarias on lymyillyt jossain muualla, mutta selväpäisimmät pakenevat noita omille pikku-ukoilleen saarnaavia huru-ukkoja tänne. Kiva nähdä sinuakin.

Minä olen kyllä lähes aina auki, ei voi kuin valittaa.

:) Kiva nähdä taas, kyllä.

2
Off topic / Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« on: May 09, 2013, 21:44:23 »
Aukeaako tämä kohta?

3
Taha pyysi välittämään tämän viestin ylläpidolle:

Quote
Hei,

Voitko välittää todellisuus.orgin fasistiselle ylläpidolle viestin, että minulla tulisi olla oikeus tulla kuulluksi ja/tai antaa vastine. En ole rikkonut mitään palstan sääntöä ja asia josta minut bannattiin, kuuluu uskonnonvapauden piiriin. Oikeus vastustaa demokraattisesti päätetyjä asioita sitä paitsi kuuluu demokratiaan.

Esiinnyn tunnistettavalla nimellä, joten minulla pitäisi olla jopa enemmän vapautta kertoa mielipiteeni, koska minut saa siitä myös helpommin vastuuseen.

Kaikkein eniten minua ärsyttää se, että sanomisiani vääristellään ja bannien perusteena oli yksi muualta lainattu yskittäinen puheenvuoro noin kahden tuhannen puheenvuoron ketjusta.

Taha

4
Off topic / Re: Flunssaisten hourailuja
« on: August 28, 2012, 23:21:43 »
Saisiko tähän ketjuun valittaakin?

Inhottaa lukea uutisia suomalaisista ääriliikkeistä. Inhottaa kohdata nyrpeäilmeisiä, katkeria ja usein kännisiä urpeloita, jotka häpäisevät isänmaallisia tunnuksiamme rasismillaan ja riekkumisellaan. (Siksikin olen ollut pitkään palstan ulkopuolella, tekisi mieleni unohtaa tuon porukan olemassaolo kokonaan.)

Lähimmäistä on vaikea rakastaa.


Warda! Et tu! :D

5
Off topic / Re: Flunssaisten hourailuja
« on: August 28, 2012, 21:15:56 »
Tähän keskusteluun voi osallistua kaikki, jotka haluavat sanoa moi Mikaelille, joka on ollut vähän aikaa muualla.

6
Off topic / Flunssaisten hourailuja
« on: August 28, 2012, 18:59:30 »
 ::)

7
En halua kuulostaa rasistilta. Tämä voi kuitenkin olla yksi aika iso syy siihen miksi Botswanan yliopistoja ei tunneta korkeista oppimistuloksistaan. Järjellä ajateltuna ihmisjoukon on tehokkainta toimia täsmällisen ajan mukaisesti ja toinen käsitys heikentää aina yhteisön tehokkuutta saada aikaan yhtään mitään.


Tässähän on kaikki rasismin elkeet:

1)En ole rasisti, mutta...
2)Vaarallinen ääriajatus siitä, että kulttuuri voi vaikuttaa siihen, miten asiat hoituvat ja miten hyvin homma toimii.

Mää toistan vanhan sanontani, että rasistista ei ole rehellisten (tilastollisten) totuuksien lausuminen jostakin kulttuurista vaan sen olettaminen ja olettamuksen perusteella toimiminen, että tähän kulttuuriin identifoituneet/identifioidut vastaisivat yksilöinä näitä oletuksia.

8
Kysymys yleisellä tasolla: voidaanko primitiivireaktioita ylipäätään koskaan kieltää? Mitätöidä osoittamalla riittävästi moraalista, ylemmyydentuntoista paheksuntaa?

Edit; katoavatko nämä primitiiviset reaktiot ihmisistä käyttämällä näitä ^ konsteja?

Voidaan tietysti säätämällä niitä kieltäviä lakeja mutta ei niitä varmaan sillä voi kokonaan poistaa.

9
a) näiden "ongelmakohtien" kytkeminen kansalalaisuuteen on harhaanjohtavaa koska se antaa ymmärtää, että kansalaisuus on joku syy tähän ja
b) yksittäistä suomalaista ei saa syrjiä esim työhönotossa alkoholistina sen takia, että Suomen kansalaisten joukossa löytyy keskimäärästä useampia alkoholin väärinkäyttäjiä kuin muualla.

Jälkimmäisestä olen ihan samaa mieltä, mutta mistä suomalainen alkoholinkäyttö mielestäsi johtuu? Kai sille jokin selitys on.

Tässä on nyt yksi mahdollinen vastaus eri kysymykseen, eli miten alkoholi ja väkivaltaisuus liittyvät yhteen:

Quote
On voitu erottaa tiettyjä ominaisuuksia, jotka lisäävät väkivaltaisen käyttäytymisen
todennäköisyyttä juopuneena. Näihin kuuluu mm. lapsuuden aikainen aggressiivisuus,
heikko sosiaalinen sitoutuminen, se, että henkilö suhtautuu hyväksyvästi väkivaltaan ja
se, että kuuluu alakulttuuriin, jossa alkoholihumalan odotetaan lisäävän väkivaltaisuutta.
Lisäksi humalassa aggressiivisia yhdistäviä piirteitä ovat väkivaltaisuus myös selvin päin
eli muulloinkin kuin juomistilanteissa ja alkoholin suurkulutus ja ongelmakäyttö eli, että
käyttää alkoholia runsaasti kerralla, humalahakuisesti (Graham ym. 1996, 520).
Optulan julkaisu

Tässä on sitten siihen "miksi", eli kulttuuriahan se näyttäisi olevan nuorten osalta :)

Quote
Nuorten ja nuorten aikuisten juomista tarkastelevat laadulliset tutkimukset
toteavat varsin yksimielisesti, että nuoret pyrkivät juomisellaan vahvistamaan sosiaalisuutta. Juomalla nostatetaan tunnelmaa ja luodaan yhteishenkeä, ja niinpä etenkin humalajuominen on oleellinen osa nuorten hauskanpitoa. Koska juominen tapahtuu lähes yksinomaan olemassa olevissa ystävä-,
kaveri-, harrastus- ja muissa porukoissa, juomisella vahvistetaan paljolti
juomistilanteiden ulkopuolellakin vaikuttavia sosiaalisia suhteita. Toisaalta juomistilanteet tarjoavat mahdollisuuden myös uusien suhteiden luomiseen. Nuoret ja vanhemmatkin kokevat juomistilanteiden sosiaalisuuden tasaveroiseksi, aidoksi yhdessäoloksi vailla väkinäistä yrittämistä ja vertailua.

Mikä sitten tekee alkoholista tällaisen sosiaalisuuden voiteluaineen?
Törrönen ja Maunu (2005) esittävät tutkimuksessaan pääkaupunkiseudulla asuvien nuorten aikuisten ravintolajuomisesta, että alkoholi hälventää
yksityisen minän rajoja helpottaen kiinnittymistä yhteisiin ja jaettuihin
mielenkiinnon kohteisiin, olivatpa ne puheenaiheita, seurapelejä tai vaikka yhdessä kuunneltavaa musiikkia. Samalla alkoholi auttaa irrottautumaan koulusta, työstä ja muista yksilöllisistä ja suorituskeskeisistä elä-
mänalueista kohti oman porukan yhteistä aikaa. Vaikka tämä on ilmeistä
humalajuomisessa, sama logiikka esiintyy myös vähäisempien alkoholimäärien yhteydessä, kun esimerkiksi kyläillessä tai työporukan illanvietossa tilanne "merkitään" muutaman lasillisen avulla rennoksi ja sosiaaliseksi ilman mitään humaltumistarkoitusta. 
sivulta 88 eteenpäin paljon mielenkiintoista tekstiä

10
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« on: August 01, 2012, 15:45:59 »
Noiden kahden käyrän viereen kun piirretään myös biokapasiteetti niin päästään tietysti vähän lähemmäs sitä kokonaisongelmaa. 1,8 globaalihehtaarilla pitäisi saada se hyvä elämä aikaiseksi. Tällä hetkellä Afrikassa ollaan biokapasiteetin hyödyntämisessä aika hyvällä tasolla (ja meillä täällä ihan päin metsiä) mutta haasteena on elintason nostaminen ilman luonnonvarojen ylihyödyntämistä.

Kyllä meidän täällä suurkulutusmaissa pitää jeesata (sori vain kaikille :(), mutta ei se ole mikään minusta huono vaan yksinomaan hyvä asia.

11
Pitäisikö maahanmuuttajille rehellisesti kertoa myös suomalaisten pahuudesta? Kolikon toinen puoli?

Kyllä minusta voisi kertoa, että Suomessa yleisiä ongelmia ovat alkoholismi ja humalaväkivalta. Jos suomalaisista on löydettävissä tällaisia negatiivisia, ei täysin perättömiä ongelmakohtia, olisiko tällaisia mahdollisesti löydettävissä myös muiden maiden kansalaisista?

Tilastollisesti totta kai mutta:

a) näiden "ongelmakohtien" kytkeminen kansalalaisuuteen on harhaanjohtavaa koska se antaa ymmärtää, että kansalaisuus on joku syy tähän ja
b) yksittäistä suomalaista ei saa syrjiä esim työhönotossa alkoholistina sen takia, että Suomen kansalaisten joukossa löytyy keskimäärästä useampia alkoholin väärinkäyttäjiä kuin muualla.

12
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« on: August 01, 2012, 15:00:52 »
Tässä on ihmispopulaation kasvu (huomaa väli 1980-2010):Ja tässä äärimmäisessä köyhyydessä elävien suhteellinen määrä Maailmanpankin mukaan:Jos ylikansoitus olisi se ylitsepääsemätön ja dominoiva ongelma niin jälkimmäinen käyrä sojoittaisi varmaan lievästi ylöspäin?


13
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« on: August 01, 2012, 12:46:35 »
Kun väki vähenee, pidot paranevat, ja päin vastoin, noin globaalissa skaalassa. Toki Kiinan politiikka tässä asiassa on rajua, toisaalta Kiinassa ongelman skaalakin on eri luokkaa kuin pystymme täällä edes kuvittelemaan.

Minusta lasten hankkiminen on ylipäätään hieman vastuuton teko, erityisesti korkean kulutuksen länsimaissa. Toisaalta pakkokeinot ovat huonoja keinoja. Naisten koulutus on nykyään ja on aina ollut parhaita keinoja hillitä väestönkasvua.

Lääketieteen kieltäminen olisi tehokas (mutta mielestäni täysin moraaliton) keino hillitä väestönkasvua. Fiksuinta olisi jos ihmiskunnan osapuolet päättäisivät sopeutua maapallon ekologisiin reunaehtoihin ja välttämättömän perushyvinvoinnin jälkeen jättää sen verran hajurakoa oman elintasonsa teoreettiseen maksimiin, että sitä elintasoa riittäisi jaettavaksi myös muille. Vielä yhdeksällä miljardilla tämän pitäisi olla mahdollista, joten tuumasta toimeen.

14
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Re: Hyvästit (toistaiseksi)
« on: August 01, 2012, 12:02:47 »
Kyllä tuosta joku rangaistus pitäisi nyt antaa nimimerkin paljastamisesta.

Hyvää kesää ja elämän jatkoa!  8)

15
Alkuperäinen kysmys
Quote
millaisia ongelmia näette tässä monikulttuurikehityksessä ja maahanmuutossa?

... on maalattu liian isolla pensselillä mutta yksi todellinen ongelma on joidenkin maahanmuuton/monikulttuurisuuden vastustajien harjoittama vihanlietsonta maahanmuuttajia/muukalaisia vastaan.

Kyllä minusta maahanmuuttoon ja etenkin humanitääriseen maahanmuuttoon liittyy ihan vastaavia ongelmia. Kantaväestön asenteissa on omat ongelmansa, mutta ongelmaa on myös tulijoiden asenteissa. Se, kummassa on enemmän, lienee sitten taas yhden foorumin vuoden riitelyn edellyttävä kysymys, mutta minusta on päivänselvää että ongelmaa on kyllä molemmin puolin eikä ole syytä pidättäytyä vain toisen osapuolen ongelmissa.

Joo, kyllä! Ihan hyvä lisäys. Kummanvaanpuolinen syrjintä/rasismi/paskanjauhaaminen on ongelma.

Pages: [1] 2 3 ... 88