Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - metrics

Pages: [1]
1
Yleinen keskustelu / Venäjän maahanmuuttopolitiikka
« on: September 21, 2013, 17:57:08 »
Putin osoittaa yleiseurooppalaista johtajuutta:

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24170137

2
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus / Political Values -testi
« on: August 30, 2013, 00:43:52 »
http://slackhalla.org/~demise/test/socialattitude.php

Political Values

Radicalism   74.75
Socialism   37.5
Tenderness 34.375

These scores indicate that you are a tough-minded moderate progressive; this is the political profile one might associate with a liberated atheist. It appears that you are cynical towards religion, and have a suspicious and unsympathetic attitude towards humanity in general.

Your attitudes towards economics appear capitalist, and combined with your social attitudes this creates the picture of someone who would generally be described as a political centrist.

To round out the picture you appear to be, political preference aside, a pragmatist with several strong opinions.

3
Ajankohtainen kysymys paljon puhuttuun kansalaisaloitteeseen liittyen.

4
Lakkasin lukemasta näitä vääntöjä yli kaksi kuukautta sitten, ja kieltämättä palstan luettavuus paranisi huomattavasti, jos nämä loppuisivat tai ainakin poistuisivat tuosta "recent messages"-listasta.

...voiko maahanmuutosta keskustella, jos on eri mieltä. Vastaus kuuluu: kyllä voi, mutta ei näköjään ihan kaikkien kanssa.

Sanoisinko humoristinen lausahdus kirjoittaja huomioiden.

Etkö juuri taannoin perustanut maahanmuuton ongelmia koskevan ketjun, jossa ensimmäisessä viestissä rajasit ratkaisumallien ulkopuolelle sosiaaliperustaisen maahanmuuton volyymin ja siihän liittyvien tulonsiirtojen pienentämisen? Rajaus oli sinänsä erikoinen, koska koko nykymaahanmuuttokeskustelun kiistakapulana on juuri kyseiset asiat ja laajemmin, että onko meillä ylipäätään mitään kollektiivista (verorahoitteista) velvollisuutta kehitysmaiden asukkaiden sosioekonomisen ym. tilan parantamiseen mekanismeina esim. sosiaaliperusteinen maahanmuutto ja valtioiden rajojen yli tapahtuvat tulonsiirrot. Ja jos on, niin missä määrin.

5
Metrics. Tarkemmin ottaen miellän jäätäväksi juuri tuon arvomaailman, joka kutistaa ihmisen eettisen ja moraalisen vastuun lähimmäisestään koskemaan yhä pienempää piiriä. En toisin sanoen epäile, etteikö ko. jengi rakastaisi omia lapsiaan. Niin kauan kun se rakkaus on muut lähtökohtaisesti poissulkevaa ja uhkaksi kokevaa sitä rajummin, mitä erilaisemmasta ja "hyödyttömämmästä" ryhmästä on kyse, en näe tuossa rakkaudessa mitään itseäni liikuttavaa.

"Suomi suomalaisille" ja "Suomalaisten etu ennen kaikkea" -sloganien julistaminen kuvastaa tätä pelonsekaista asennetta: minä ensin ja minun kaltaiseni, enkä anna muille koska muuten minulle ei jää mitään.

Ymmärrän, että maailma on täynnä hallitsemattomia uhkakuvia (väestöräjähdys, ilmastonmuutos, rajalliset resurssit, ydinaseita hamuavat hullut jne..), mutta niin se on ollut aina ennenkin. Jos lähtökohtainen asenne uhkakuviin on riidanhakuinen, parjaava muukalaisten "kritisoiminen" ja ei -toivotuiksi, rikollisiksi, työhaluttomiksi puskaraiskaajiksi jne. nimeäminen, en usko että pienenä "hyvinvointivaltiona" faktuaalinen pahoinvointimme hälvenee piirunkaan vertaa.

Mutta näistä moraaliasioistahan ei saisi nuivaskenelle puhua, koska "on järkevää olla mahdollisimman itsekäs" ja "sinisilmäistä" puhua ihmisoikeuksista tai yrittää rakentaa parempaa (tai vähemmän kurjaa)  tulevaisuutta jälkipolville.

http://www.youtube.com/watch?v=s0aYoNHByDw&feature=related

Väärinkäsityksien välttämiseksi kannattaa selvittää, mitä Modest TÅ¡aikovski tarkoitti tuolla nimellä.

Erään venäläisen aikalaistarinan mukaan vanhempi veli ei kuollut koleraan, vaan velvoitettiin itsemurhaan (arsenikillä) homoseksuaalisen suhteen erääseen aatelisperheen vesaan tultua ilmi. Joka tapauksessa hän kuoli yhdeksän päivää sen jälkeen, kun oli johtanut tämän sinfonian kantaesityksen Pietarissa.

Ja sitten tuo "Le Radeau de la Méduse". No, päättele itse.

(edit: Pidän enemmän Karajanin versiosta, mutta kuva ei ollut yhtä osuva)

6
Yleinen keskustelu / Miten hoidan kirjoituskramppia?
« on: July 15, 2011, 16:10:15 »
Täällä lienee useampia henkisen työn tekijöitä, jotka tuottavat tieteellisiä tai taiteellisia kirjallisia tuotoksia.

Miten menettelette, jos kirjoituskramppi yllättää (enkä nyt tarkoita sitä käden motorista häiriötä), eli tekstin tuottamisessa tulee umpikuja, mattaharmaa betoniseinä? Ulkoilmaan lenkille? Avataan vielä yksi punaviinipullo? Molemmat sopivassa järjestyksessä? Jotain muita keinoja?

Pages: [1]