Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Username1

Pages: [1] 2
1
Yleinen keskustelu / Globalisaation oikeutus ja nasserasistit.
« on: September 25, 2013, 08:24:52 »
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/09/25/kun-keskiluokka-petettiin/201313205/139

Tässä on hyvä artikkeli, jonka pohjalta on aika helppo päätellä tiettyjä asioita.

Globalisaatio on tunnetusti prosessi, joka on arvaamaton, monimutkainen ja monesta ihmisestä luonnoton ja pelottava itsessään. Globalisaatiota on kuitenkin siedetty, koska se on tuottanut sivussa taloudellista turvaa, elintason nousua ja ylipäätään kivaa kansalle. Sitten tulee kriisi ja itävaltalainen koulukunta, joka viis veisaa keskiluokasta tai siitä, että kuinka monelle järjestelmä tuo taloudellista etua tai turvaa.

Mikä on se syy tässä vaiheessa, että suuri enemmistö saadaan hyväksymään nykyinen globalisaatiokehitys? Aivan niin, moni ei löydä sille enää mielekästä syytä.

Lopputulema, kansallissosialismi alkaa tuntumaan ihan kivalta vaihtoehdolta. Terroristifundamentalistit yleensä pystyvät lupaamaan enemmän kuin muut. Jne. Ja näin nasserasistit saavat myös enemmän mölinää aikaiseksi.

2
Yleinen keskustelu / Mitä tämän jälkeen?
« on: May 28, 2013, 12:50:22 »
Maailma menee eteenpäin, halusi konservatiivit tai ei. Siispä tämä kollektiivinen paniikkihäiriökin aikanaan murtuu, kun yhä useampi voimaantuu ja se ei saa enää sosiaalista tukea. Näin ollen murtuu myös oikeistopopulismi.

Mutta mitä lienee sen jälkeen? Millaista jälleenrakennustyötä ennustatte tämän jälkeiselle aikakaudelle?

3
Yleinen keskustelu / Miten oikeisto hyötyy lamasta...
« on: February 15, 2013, 09:23:45 »
Kerronpa yksinkertaisen tarinan ja aliteesin siitä, miten oikeisto hyötyy lamasta.

Oikeisto hyötyy lamasta siten, että ihmiset eivät enää jaksa uskoa pehmeisiin keinoihin eikä hyvyyteen, vaan alkavat etsimään pehmeiden keinojen heikkouksia ja korostamaan kovien keinojen välttämättömyyttä. Nyt tätä lamaa on kestänyt jo jokunen vuosi ja ihmiset edelleen kyynistyvät.

http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Kyyninen+ei+jaksa/HS20040301SI1TL01esr

Kyyninen ei jaksa ja kyynisyys muodostuu vuosien mittaan, jatkuvan laman tai kokemansa epäonnistumisiensa myötä. Kerjäläiset on huijareita, köyhät on huijareita, ulkomaalaiset rikollisia, naiset tyhmiä jne... Kuulostaa muuten kyynisen jutuilta...

4
No niin, kohta sitten on teemailta YLE:n mokutuskanavalla aiheesta ja keskustelemassa ja totuuden kertomassa on mukana myös mister Mäki-Ketelä, joten jospa aloitettaisiin keskustelu (=tappelu) tästä aiheesta jo tänään?

Väitän, että jo jonkun aikaa meininki on ollut se, että yhä useamman on tipahdettava eräänlaiseen poikkeustilaan, jossa ei ole jatkuvuutta ja epävarmuus on vahvasti läsnä, jotta toisten jatkuvuus, joka on tuttua menneiltä vuosikymmeniltä voisi jatkua, eli muutos, jossa elintaso vain nousee ja nousee...

Tämä taas voi johtaa Keisarin Uudet Vaatteet denialismiin, jossa yritetään vielä viimeisillä voimilla vakuuttaa, että kaikki on kuten ennenkin tai ainakin paremmin... Nothing to see, hajaantukaa... Ainakaan systeemiä ei saa muuttaa ja jos yritetäänkin, niin there is no alternative ja sitä rataa... Ja sitä paitsi syrjäytyneisyys johtuu vain nuorten laiskuudesta ja omasta valinnasta, kantakoon itse vastuunsa myös silloin ja muuta humpan pumppaa...

Salaliittoteoriamaisen provokaatioaloituksen jälkeen, mikä on oma teorianne?

5
Yleinen keskustelu / Onko rasistinen maailmankuva/asenne oma valinta?
« on: October 16, 2012, 08:58:55 »
Väitän että ei ole ja siksi rasistiksi syyttäminen onkin äärimmäisen huono keino kitkeä rasismia.

Rasisti on maailmankuvansa uhri ja vahvistaa maailmankuvaansa siksi, että on jo verkossa.

Perustan tämän näkemykseni omiin kokemuksiini. Tänään oli uutinen somalinuorten tekemästä puukotuksesta, nuiva-aikoina olisi tullut sellainen uhan ja pelonsekainen reaktio, ehkä hieman vihaksikin olisi pistänyt ja ulostulo olisi valikoitunut sen mukaan. Nyt, nyt ei tullut samanlaista reaktiota, osaan ajatella, että he ovat ihmisiä, hyvässä ja pahassa enkä onneksi enää liitä asiaan somaliuteen.

Ja mikä parasta, kun olin rasistisen maailmankuvan pauloissa, niin se tuntui niin luonnolliselta, että uskoin ettei kukaan aidosti voi siitä päästä ja kävipä mielessä sekin, että se on normaalia. Entäs nyt? Tämä olotila on ihan yhtä normaali kuin rasistinen maailmankuva, ei tarvitse yhtään ponnistella tämän eteen...

Siispä asenteeni on muuttunut, maailmankuvani on muuttunut. Tunnen suurta helpotusta...

6
Off topic / Musiikkimaku kertoo ihmisestä...
« on: September 23, 2012, 11:06:51 »
Heipparallaa,,,

Olen viimeaikoina kohdistanut mielenkiintoa musiikkimaun ja persoonallisuuden sekä kykyjen korrelaatioon.

http://yle.fi/uutiset/surullisen_musiikin_kuuntelu_aiheuttaa_miellyttavaa_surua/5054967

Tässä artikkelissa pisti silmään, että hyvin empaattinen ihminen saa irti instrumentaalisesta surullisesta musiikista, kun taas vähemmän empaattiset eivät. Jazz/klassinen viittaa taas tietynlaiseen persoonallisuuteen ja korkeaan älykkyyteen*.

http://www.uusisuomi.fi/viihde/34287-hevarit-ovat-itseaan-saalivia-kotihiiria

Tuli vain mieleen, että saatan olla nuivalandialaisittain hyvä stereotypian edustaja, jos en saa irti jazzista teemattomuuden takia, mutta olen perso instrumentaaliselle surulliselle musiikille. Ei nyt maailman älykkäin, mutta erittäin empaattinen...  :P

* Akatemiatutkija Prisma Studiossa...
http://areena.yle.fi/tv/1635776

7
Yleinen keskustelu / Kuinka suuren rikoksen olisit valmis tekemään...
« on: September 19, 2012, 07:37:44 »
Tämä siis ei liity edes uusliberalismiin eikä asiaan liity kapitalismikritiikkiä...

Kysymys kuuluu...

Kuinka suuren ja millaisen rikoksen olisit valmis tekemään työnantajasi/pomosi vaatimuksesta?

8
Yleinen keskustelu / Voitetaanko terrorismi sotimalla?
« on: September 11, 2012, 18:41:48 »
USkon, että USA häviää sodan terrorismia vastaan ja voi tulla ainoastaan määrittelemällä voitonkriteerit tarpeeksi löyhästi voittajana Afganistanista ja Irakista takaisin.

Terrorismia ei voi voittaa koskaan ja vähiten sotimalla USA:n tyyliin.

Mitä mieltä?

9
Jahas, olen taas perustamassa uutta ketjua. Tänne voisi kerätä rasismia kitkevät dokumentit.

Aloitetaan sitten.

http://areena.yle.fi/tv/1624281 Mitä on äo?

Ja sitten sellainen epävarmempi tapaus kuin Hidden Colors, löytyy mm. TPB. (=Mikäli siinä olevat jutut todella pitävät paikkaansa, niin on mahdotonta katsoa mustia afrikkalaisia samalla tavalla kuin ennen. Pieni kunnioitus tulee mieleen ja varsinkin se, että he ovat täysin ihmisiä kuten eurooppalaisetkin. Suositellaan nuiville.)

10
Yleinen keskustelu / Kysymys uskonnottomille ja ateisteille...
« on: August 31, 2012, 08:40:39 »
Miten monta yleisesti uskontojen takia esiintyvää hyvää asiaa tiedätte?

Voisin aloittaa.

- Henkinen hyvinvointi, mikäli uskonto ei ole ahdasmielinen
- Vahva moraali, joka ei ole rahalla voideltavissa (vaikka toki jotkut ovat hyviä pettämään itseään, mutta useammat eivät ole)
- Yleinen tapa auttaa heikompia, sosiaalisen hyvinvoinnin huomioiminen. (koskee ainakin kirjauskontoja, muslimeja, kristittyjä ja juutalaisia)
- Voi aidosti muuttaa ihmisen hyväksi (entiset murhaajat, alkoholistit ja hulivilit, jotka ovat löytäneet rauhan sisälleen uskonnosta)
- Yhteisöllisyys (voi olla suurin uskonnosta juontuvan onnellisuuden selittäjä, ohi johdatuksen, suojelusenekeleiden yms.)
- Antaa tarkoituksen elämälle. (linkittyy henkiseen hyvinvointiin)
- Innoittaa syvälliseen filosofiseen ajatteluun
- Suojelee joskus päihteiltä ja sitä kautta on kansanterveydelle hyvä asia (huomaa myös henkinen hyvinvointi, johon voisi listä, että uskonto ei ole ahdasmielinen ja saa ilman syrjintää harjoittaa uskontoaan (olla vapaa))

Näin äkkiä aamutuimaan...

11
Yleinen keskustelu / Kysymys uskovaisille...
« on: August 30, 2012, 18:20:41 »
Jaa ja joo, tiedetään, mutta testataan mielipiteitä tämänkin tiimoilta.

Voiko mikään kärsimys olla sellainen, josta ei voi syyttää moraalisessa vastuussa olevaa tavoitteellista toimijaa?

Tarkoitan tällä sitä, että jos meteoriitti tipahtaa jonkun päähän ja se aiheuttaa kärsimystä, niin siitä ei voi syyttää ihmisten pahuutta eikä Jumalaa, ei henkiolentoa eikä ketään tavoitteellista toimijaa?

12
Yleinen keskustelu / Mitä on vapaus? (Takaako uusliberalismi?)
« on: August 14, 2012, 09:37:30 »
Eli aloitetaanpa laajemmalla kysymyksellä, mitä on se vapaus, josta paljon puhutaan?

Itse hieman pohjustan. Eli mielestäni oikeistolaiset ovat kaapanneet aika pahasti koko vapauden käsitteen negatiivisine vapaus käsitteineen. Minä taas näen monesti uusliberalistisen vapauden jonain, joka on orjuutta vallitsevalle systeemille. Esimerkiksi moni uusliberalistisesti ajatteleva vastustaa taidetta, joka saa sosiaalista tukea, jos se ei tuota rahaa. Tulkitsen tämän siten, että siinä on jo pientä pakkopaitaa vallitsevalle järjestelmälle, jota saatetaan ylläpitää "ainoan vaihtoehdon (muut ovat huonompia)" retoriikalla tai juuri peloilla kaiken romahtamisella, rikkaiden karkaamisella jne.

Nyt siis olen määritellyt mitä ei mielestäni ole vapaus. Vapaus olisi mielestäni sitä, että voisimme tehdä myös asioita, jotka eivät tuota kaikille, muutenkin kuin omalla kustannuksella tai silloinkin, kun asianomaisella ei ole siihen varaa. Tämä on siksi vapautta, että se irrottaisi jossain mielessä meidät rahan kahleista (ei siten, että jokin ei maksaisi rahaa, vaan sitä ei aina tarvitse olla selviytyäkseen.).

Näin ollen vapauden airut, uusliberalismi, voikin olla vankila.

13
Off topic / Monikulttuurisuuden edistäminen...
« on: July 30, 2012, 13:28:45 »
Onko monikulttuurisuuden edistäminen hyvä asia?

Yksiselitteisesti on. Ja tätä voisi jopa lisätä julkiselta puolelta.

Tämä olisi voinut kuulua kategoriaan hommalogiikan heikkouksia, joten perustelen hieman.

Elämme väkisinkin monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Yhteiselon yms. edistäminen puolin ja toisin voi olla joskus haaste, mutta se on edistämisen arvoinen. Mielestäni hommalogiikka menee metsään siinä, että he eivät osaa analysoida kohtaa "edistäminen" oikein. Heille se on ihmisten haalimista eksoottisista maista, vaikka se on postiivisten asioiden hyödyntämistä ja negatiivisten minimoimista ja täten edistys on päämääränä.

Kysymys onkin enemmänkin siitä, että mikä sitä edistää. Ensimmäisenä tulee mieleen, että äärimmäisen haitallisesta rasistisesta yleistyksestä pitää pyrkiä eroon. Jos se kuulostaa luonnottomalta, niin niin kuulostaa suhteellisuusteoriakin, silti ihmiset uskovat siihen...

14
Eli kysynpä nyt teiltä, arvon kanssakeskustelijat, kuinka iso sosiaalinen riski teillä on olla eri mieltä muslimien pahuudesta tai monikultturimista omissa piireissänne?

Itse liikun vähemmän koulutettujen kanssa ja minulle se on aikamoinen riski. Selkeästi viiteryhmäni johtajat suosivat maahanmuuttokritiikkiä ja suoranaista rasismia. Sosiaalinen riski asettua vastaan on valtava.

(joku kerran sanoi, että vaihda kavereita... Ei tainnut ottaa huomioon, että sellainen voi viedä kymmeniä vuosia...)

15
Yleinen keskustelu / Ilmainen dokumentti nuiville!
« on: July 24, 2012, 21:24:34 »
http://topdocumentaryfilms.com/mean-world-syndrome/

Katsokaapa tämä, nuivat, ja arvioikaa mitä mieltä olette.

Tämä pohjautuu kaikenlaisiin kultivointiteorioihin, jotta metsikössä saatetaan olla, mutta tämä mielestäni ampuu hyvin vahvasti nuivuuden psykologiseen ytimeen.

EDIT_ Tai kultivaatiomalli...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kultivaatiomalli

Pages: [1] 2