Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Username1

Pages: 1 ... 288 289 [290]
4336
Linkkiisi viitaten. Ehkäpä naiset pelastavat Islamin? Mielestäni tuo on niin arvokas asia, että meidänkin olisi hyvä miettiä, miten me voitaisiin tukea näitä rohkeita vastarintaan lähteneitä naisia agendassaan.

4337
Kuuma peruna.

Itseni luen kriittiseksi etkä ainakaan mielestäni ole rasisti.

Kyse varmaan on kummankin kohdalla ennemmin siitä, että annetaanko toistaiseksi vahingon tapahtua ja samaan aikaan etsitään ratkaisuja vai estetäänkö väliaikaisesti maahanmuutto, josta on haittaa, kunnes meillä on keinot ratkaista ongelmia aiheuttava solmu?

Pakko myöntää, että tietynlaisia ominaisuuksia omaavan Islamilaisen tapakulttuurin ja sellaisen Islamin orjuuttavan ihmisuhrin ongelmaan ei ole a) toimivia keinoja ja b) kenties ei myös mahdollisuuksia toteuttaa ja kokeilla kaikkia hypoteesiasteella olevia keinoja. Työehtojen polkemisen kannalta olisi paljon helpommin toteutettavissa olevia keinoja.

Olen pahoillani, mutta uskon, että uskonto kannustimineen tekee sen alaisuudessa ja sen oikeuttaman kulttuurin uhriksi uskojansa. Se kontrolloi sinua, et sinä sitä. Jopa vapaamielisimmässä kristinuskossakaan ei olal ihan täysin vapaita, vaikka aika pienellä panoksella sitä ihminen siitä saa rauhan, johdatusta, turvaa ja taivaspaikan. Jumala hyväksyy sinut melkein sellaisena kuin olet, ei ihan, koska sinun pitää uskoa.

4338
Signaalipula on helpommin selitettävissä maallisella vertauskuvalla. Jos tuotat jollekulle pahan mielen ja pyydät anteeksi, niin mielensä pahoittaneella on monta tapaa osoittaa, että nyt puntit ovat tasan ja anteeksi on annettu. Jumalan kanssa asia ei olekaan noin yksinkertaista. Monesti erilaisten rituaalien suorittaminen, kuten vaikka rukoilu 5 päivässä helpottaa tuskaa, mutta sellaista konkreettista signaalia kuitenkaan Jumala ei anna. Voisin jopa ivailla, että sattuneista syistä.

Jumalan leppyminen on kaikissa uskonnoissa tärkeää, meidän kotoisessa kristinuskossa Jeesus oli ultimaattinen uhri, joka kuoli syntien takia. Sekään ei riitä aina uskovaisen epävarmuuden poistamiseksi. On tärkeää, että Jumala leppyy, hänellä on elämäsi avaimet kädessä. Jos ei nyt aina itse elämä, niin esim. sellainen palkinto, jota eniten toivot elämässäsi, ikuinen elämä. Pahimmillaan valta pistää helvettiin, jos ei miellytä.

4339
Kuuma peruna.

Sinulla on kieltämättä pointtisi. Se mitä maahanmuuttokriitikot ajavat on, että myös herkistä, joskus satuttavistakin asioista on puhuttava, jos ne tuottavat ongelmia. Heidän pelkonsa lienee se, että rasisminvastaisuus elää niin vahvasti, että siitä tulee sellainen ylisuorite, joka sulkee juuri näiden maahanmuuttajien aiheuttamien ongelmien edessä silmänsä tai vähättelevät niitä. Seuraava vaihe onkin sitten spekulaatiota ja kyllä, on kriittisten pelko. Mitä voi tapahtua pitkässä juoksussa, jos emme ota tarpeeksi tosissaan myös sellaisten ryhmien aiheuttamia ongelmia, joiden osalta on valtava egokannustin sulkea silmänsä ja joutua kognitiivisten harhojen valtaan?

Kyse ei siis olekaan juuri esittämiesi asioiden yleisestä huolesta, vaan juuri tuosta kyseisestä asiasta. Homma juoksee äkkiä noidankehään, jossa toinen osapuoli yrittää vakuutella entistä kovemmin, että siinä on ongelmia, katso vaikka tätä ja tätä ja toinen osapuoli huomauttaa, että juuri noin, kuten ajattelinkin, olet rasisti, etkö nyt näe.

4340
Ihan ensimmäisenä, listalta puuttui Islamilaiseen tapakulttuuriin kuuluva naimakauppa, joka johtaa yleensä naisen kannalta suorastaan yököttäviin suhteisiin. Kuten nyt vaikka oman isän veljen kanssa, joka lähenee kuuttakymmentä. Ja sitten tietenkin se kaikkein konkreettisin Islamista peräisin oleva sharialaki.

Ja sitten

Tässä on nyt ongelmana se, että nuo oireet ovat käytöstä, jota tietynlainen Islam aiheuttaa eikä esim. lainauksia suoraan koraanista. Ongelma on myös se, että kuka näkee minkäkin mm. naisten syrjimisenä tai rasismina. Olenko minä rasisti, jos uskallan edes väittää Islamin tuottavan rasistista käyttäytymistä? Onko joidenkin tapa- ja uskonnonkulttuurin kautta opittu malli kohdella nmaisia vain naisten omaa parasta vai naisten alistamista?

Ilmeisesti tarkoitus on aina hyvä. Näin tulkittuna muslimi ei ole mikään pahuuden automaatti, jos uskonnon ja tapakulttuurin taki ja inspiroimana, meidän näkökulmastamme pahoinpitelee ja teidän näkökulmastanne ojentaa, naista väkivallalla, vaan jotakuinkin uskonnoista kannustimensa saavan tapakulttuurinsa uhri. Vaikka meillä kummallakin on intressimme olla omaa mieltämme muutenkin kuin puhtaasti faktuaalisista syistä, niin näkisin, että minun olisi helpompi kääntyä tosiasioiden perässä kuin uskovaisen, jonka tulevaisuus riippuu Jumalan armosta ja mielipiteestä.

Islam varmasti venyy, kuten kristinuskokin ja jos jotain se tarvitsisi, niin hieman jämäkämmän kristinuskon luterilaisuutta vastaavan varmuusvakuusopin, joka antaa muslimeille suuremman ja väljemmän tulkinnanvapauden koraaniin ilman pelkoa helvetistä tai Allahin vihasta. Noin muutoin, sharioineen ja muine lieveilmiöineen Islamin usko saattaisi ennemminkin pitää nuoret poissa katurötöstelystä. Ongelma lienee sama kuin kristinuskonkin meidän näkökulmastamme äärilaidalle valuvien muotojen, ensinnäkin suuressa maailmassa on houkutuksia (uskonto syntynyt alueilla, joissa noihin houkutuksiin ei ole ollut mahdollisuutta) ja uskontojen luoman moraalikontrollin puute, joka tarkoittaa sitä, että jos Jumala ei heidän mielestään ole valvomassa, niin ei tarvitse käyttäytyä paitsi poliisin ja valvontakameroiden läsnäollessa. Ihan noin helppoa ja yksinkertaista se ei tietenkään ole, mm. on uskosta luopujia, jotka vieläkin tuntevat syyllisyyttä turhistakin asioista.

Vaikka olen ateisti ja jos haluaisin auttaa kristittyä yli syyllisyyden, jota hän potee, koska ei ole varma onko Jumala kuitenkaan antanut anteeksi, niin todennäköisesti yrittäisin ohjata hänet papille, joka vapauttaa hänet tästä (Luterilaisuudessa anteeksi saadaan jo lapsikasteessa) ja samalla kenties sellaisesta poseeraavasta fundamentalistikäytöksestä varmuuden saamiseksi. Mitä samanlaista voisin tehdä muslimille, jotta hän saisi varmuuden, että Allah pitää hänestä eikä hänen tarvitse suuttua vaikka pilakuvista?

Anteksi kirjoitus- ja pilkkuvirheet.

4341
Jos ajatellaan herkkänahkaisuutta, niin kriittiseltä kantilta se näyttää tosiasioiden jatkuvalta kieltämiseltä ja asiallisenkin kritiikin leimaamisena rasismina. Asiallista parempi sana varmaan voisi olla aiheellinen. Varmaankin tässä siirretään liikaa teidän ahrteille, mutta toive olisi, että pureutuisitte ymmärtämään miksi olemme jotain yleensä kriittistä mieltä ja esitellä harhat ja oikaista sitä kautta kantamme.

Ongelmana kummallakin puolella lienee se, että kuvittelemme jo ymmärtävämme miski eri mieltä ajattelee noin tai näin. Esimerkkejä siitä, miksi uskomme (tiedämmekö?), että ette yhdy meidän mielestä ilmiselviin faktoihin on mm. on luotu jo niin vahva rasistiksi leimautumisen pelko, että se ajaa liian suureen positiiviseen syrjintään, eletään eri maailmassa, aito usko kulttuurirelativismiin jne.

Kuten joku jo jossain esittikin, niin teillä on syytä epäillä samanlaisia tunteen luomia kognitiivisia harhoja, joita esitin tuossa ensimmäisessä kohdassa, kriitikoiden kohdalla. Onko keisarilla todella vaatteita, uskaltaako leimautua pahaksi ja tyhmäksi ja tunnustaa ettei keisarilla ole vaatteita? Joskus se voi olla hyvinkin epäselvää, siksi varmaan on tärkeää ei pelkästään argumentti argumentilta puolustava linja, vaan oikeasti tosi kattava selonteko asioista (faktoista?), jotka suosivat  sekä puoltavat kritiikin alaisena olevaa maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja niiden seuraamuksia.

4342
Muutenkin uskontoihin kriittisesti suhtautuvana haluan kertoa millaista Islamia kritisoin. Koska Islam ei ei  ole monoliitti enkä osaa täten antaa tälle "oireyhtymälle" omaa nimeä, niin määrittelen sen näiden epätoivottujen oireiden kautta. Koska näitä esiintyy aina Islamin tulkinnasta toiseen hieman eri tavalla ja eri kokoonpanolla, niin voisi myös sanoa, että tälläisiä asioita kritisoin Islamissa, jos ne sen sisältää.

- Islam, johon kuuluu vahvasti fasistisia ja rasistisia piirteitä. Näitä ovat mm. naisten kehno kohtelu, homofobia, antisemitismi ja ylipäätään muiden uskontojen edustajien syrjiminen.
- Islam, jonka innoittamana ja oikeuttamana kompensoidaan omaa häpeää (Jumalan edessä?) tappamalla. Ns. kunniamurhat.
- Islam, johon kuuluu agendana kaikkien alistaminen Islamiin niin voimakkaasti, että se saa ihmisen toimimaan tavoitteen mukaisesti.
- Islam, joka oikeuttaa (vaatii) silmittömän raivon mikäli sen ongelmakohtia kritisoi.
- Sukupuolielimien silpominen.
- Ei suostu joustamaan, vaan vaatii sopeutumaan itseensä, vaikka siinä olisi selvästi yhteiskunnalle erittäin haitallisia piirteitä,
- Hyväksyy terrorismin.

On myönnettävä, että ainakin osa noista johtuu uskonnollisesta epävarmuudesta. Varsinkin kristinuskossa ja Islamissa oikein monoliittisesti ajatellen näyttäisi olevan ongelmana tarpeeksi konkreettisen signaalin saaminen Jumalalta. Tietyt rituaalit auttaa ja kristinuskoa edisti Luther. Luther siis ratkaisi ongelman, jossa kristitty ei tiennyt, koska on katunut tarpeeksi syntejään tai antanut almuja, jotta tiesi, että pelastuisi eikä Jumala ole enää vihainen.

Lutherista huolimatta ihmisiä tuntuu joskus vaivaavan sama ongelma. Tiedetään mm. helluntailaisia, jotka elävät sellaisessa syyllisyydentunnossa, että se menee sietokyvyn yli. Se taas ajaa tarkempaan raamatun seuraamiseen, jatkuvaan itsensä rankaisemiseen ja anteeksi pyytelyyn. Siinä poseerataan Jumalalle ja varmistetaan hänen suosiota sellaisessa tilanteessa, jossa ei voida saada varmistusta Jumalan/Allahin leppymisestä.

Maahanmuuton osalta tässä ongelmana on se, että varttuessaan kodissa saatetaan aluksi opettaa pelkästään Arabia, valtakulttuurin vapaudet houkuttelee ja varsinkin muslimien jälkikasvu tipahtaa kahden kulttuurin väliin. Kieli- ja kulttuurieroista osittain johtuen esim. koulua ei päästä läpi tai se suoritetaan juuri ja juuri. Tämä edelleen heikentää heidän asemiaan ja yleensä se johtaa syrjäytymiseen ja rikollisuuteen.

Ottaen huomioon, että tietyistä kulttuureista tulevien kotouttaminen ei oikein ota onnistuakseen tyydyttävällä tasolla ja yhteiskunnassa muutenkin työttömyys omankin kansan kesken kasvaa, niin ajautuminen syrjäytyneiden luokkaan on melkein taattua.

Yhteiskuntaan sopeuttaminen ja kotouttaminen lienee avainongelma ja tietynlaisten "oireiden" esiintyessä uskonnollisissa tavoissa tuottaa suoraan tai epäsuoraan ongelmia tässä asiassa. Meidän yhteiskuntamme alkaa muutenkin olemaan niin individualistinen ja köyhyyttä lähes rakenteellisesti tuottava, että meillä on todella kova työ saada ihka aitoja suomalaisiakaan tänne sopeutumaan ja kotoutumaan.

Niin kauan kunnes meillä on paremmat kotouttamismahdollisuudet ja toimivat keinot siihen, niin olisi hyvä auttaa ihmisiä heidän kotimaassaan. Nyt meillä on tarjota heille vain häviäjän osa, jota voidaan jonkun verran kompensoida rahalla, jota sitäkin riittää näillä näkymin yhä vähemmän jaettavaksi (velaksi). Uskon, että nyky-yhteiskunnassa tästä kärsivät sekä nämä tietyn oirehtivan uskonnollisen taustan omaavat pakolaismaahanmuuttajat, heidän jälkipolvensa, jotka tipahtavat kelkasta ja muutkin maassa asuvat.

Olisi kiva kuulla ehdotuksia kotouttamisen parantamiseksi keinoilla, joihin on varaa. Olisi kiva myös kuulla mielipiteitä, miten saamme ylipäätään yhteiskunnasta sellaisen, johon ihmisen on helpompi kotoutua ja sopeutua (näin ollen lisätään mahdollisuuksia). Mieluiten tämän tietyn maahanmuuttajaryhmän osalta, mutta miksi ei myös ylipäätään ihmisten, meidän suomalaistenkin.

Pakko lisätä loppuun, että sosiaaliturvan vieminen kokonaan toki saa aikaan sen, että ihminen ahkerammin hakee keinoja selviytyä, mutta työpaikkoja se ei luo eikä kohtaamisongelmaan vaikuta. Toisin sanoen, näen suurempana haasteena ja ongelmana työpaikkojen puutteen kuin suomalaisten tai somalien laiskuuden.

4343
Eli maahanmuuttomyönteiset, vasemmistolaiset ja kenties feministit ja vihreätkin (maahanmuuttomyönteisyys pääosassa ei puolue), mitä suuria tai pieniä ongelmia näette maahanmuutossa?

Entäs, jos ajatellaan humanitääristä maahanmuuttoa alueilta, joissa Islam on vanhoillista ja fundamentalistisempaa?

Vastaus tyyli on vapaa, saa perustellen vastata tai sitten ihan vain ranskalaisin viivoin listata.

Muistakaapa, maahanmuuttomyönteisille ainoastaan. Vaikka olen itse jonkin verran nuiva, niin yritän itsekin olla kommentoimatta.

Pages: 1 ... 288 289 [290]