Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Username1

Pages: 1 [2] 3 4 ... 290
16
Yleinen keskustelu / Re: Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 19, 2013, 12:30:48 »
Mä ainakin toisin sellaisen seikan esille, että vaikka Jaska uusintaisi raswistista diskurssia, niin ongelmakohta on siinä, että onko Jaska tahallisesti tehnyt rasistisen teon vai ei. Näin ollen pitäisikin tarkastella tämän lisäksi asiaa melkein aina siten, että muistuttaa, että Jaska tuskin teki sitä pahasta tahdosta, vaan juuri nimenomaan huomaamattaan.

17
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« on: October 17, 2013, 20:46:39 »
Maikku,

Taisin kyllä jo sanoa, että siinä lipsahdettiin rasismin puolelle.

Ja totta helkutissa se pehmentää tilannetta, jos Lilja tapaa Xian ja pyytää anteeksi ja heistä tulee vielä ystäviä.

18
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« on: October 17, 2013, 05:58:59 »
Lilja Tammisen toiminta täyttää rasismin kriteerit:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151700-luetun-ymmartamisen-oppitunti-2-mita-lilja-tamminen-todellisuudessa-sanoi

Julmuri tosin tulee kohta kertomaan, ettei se ole rasismia, jos sen tekee suvaitsevainen.  ::)Tammisen Lilja todellakin taisi lipsauttaa rasistisen ennakkokäsityksensä ilmoille. Tietenkin hän voisi pelastautua siten, että lunttaamisella on erityinen nimi, jossa tulee mukaan sana "kiinalainen", vähän niinkuin italialainen lakkotyyli. Mutta nyt on selkeästi kiinalainen opiskelija ja tähän liitettynä tämä kiinalaisia leimaava opiskelutyyli, josta Tammisella ei liene todisteita, vain huhupuheita.

EDIT_ Fiksuna tyttönä hän on jo pyytänyt Xialta anteeksi ja on nyt ilmeisesti Xian ystävä... Mutta kyllä, lainaamallasi tavalla mielestäni se oli rasistisesti sanottu. Tamminen itse on jonkun verran eri tavalla esitellyt asiaansa, pitää selvitellä siis ajatuksia.

19
Yleinen keskustelu / Re: Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 07, 2013, 18:28:05 »
Quote
Nyt sitten vain odotellaan, että asenteissa tapahtuu jokin muutos, vai?

Voisi ajatella kaikinpuolin sen tarkkuuden nostamista. Esimerkiksi oletteko te natseja, missä ja minkälainen on äärisuvaitsevaisto?

Ja sitten asiassa, jota leivttää totena, esimerkiksi se, että pakolainen saa huomattavasti enemmän rahaa kelasta kuin suomalainen työtön. Mikäli vielä väärää tietoa levitetään, niin se on omiaan lisäämään turhan päiväisesti eripuraa, se on yhtä turhaa kuin uskonnosta sotiminen.

Superpikaluonnostelma...

20
Yleinen keskustelu / Re: Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 06, 2013, 07:31:44 »
Jaska.

Tästä huolimatta asioita olisi hyvä pystyä yhdistelemään. On selvä asia, että pitää olla tunne vapaudesta sen suhteen, että saa puhua vaikeista asioista, mutta samaan aikaan tiedostaa, että tiettyjen asioiden kanssa puuhaaminen on omiaan väärinymmärrettynä levittämään rasistisia asenteita.

Ja koska ilmeisesti nuivuutta voi pitää sellaisena koepallona, jonka kanssa todistetaan todistamisen jälkeen, että täällä ei voi saavuttaa sellaista vapauden tunnetta puhua aroista ja vaikeista asioista, niin siihen pitäisi kenties satsata.

Mutta niin, on selvä, että rikostilastoja, olivat ne kuinka karuja tahansa, pitää voida käsitellä, muuten tulee ongelmia, mutta on myös selvä, että jos niitä käsittelee väärin, niin se voi antaa haitallisia signaaleja tietystä ihmisryhmästä väärällä tavalla.

EDIT_ Pieni lukuohje. Tässä pitää ottaa huomioon, että kyse on vapauden tunteesta. On vaikeaa määritellä miten paljon missään muualla kuin netissä on sitten oikeasti ihmisiä lynkkailtu. Ilmeisesti, jos muuten ei lynkata, niin sitten tullaan sellaiselle palstalle, jossa varmasti lynkataan ja näin vahvistaa entisiä uskomuksiaan. Yhtä kaikki, se vahvistaa itse itseään ja voisi myös laantua, jos kyettäisiin järkevissä rajoissa luomaan vapauden tunnetta esittää vaikeita asioita leimautumatta heti.

21
Yleinen keskustelu / Re: Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 05, 2013, 18:41:53 »
Rasismi on ongelmallista ja sitä pitäisi torjua.

Mutta näkisin, että moni kokee, että ei voi muodostaa vaikeita mielipiteitä ilman selkeää painostavaa ilmapiiriä tai sitä ettei sen jälkeen joudu täysin naurunalaiseksi. Olisi jo pelkästään psykologisesti järkevää, että sellaista kuvaa ei välitettäisi, vaan ihmisillä olisi olo, että he voivat muodostaa epäkorrekteja mielipiteitä ilman lynkkaamista.

22
Off topic / Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« on: October 05, 2013, 10:05:48 »
http://www.youtube.com/watch?v=07QX5R3bjIk

Kokoomukselle uusi vaalikappale.

23
Yleinen keskustelu / Re: Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 05, 2013, 08:24:32 »
Quote
Ei sinulta mielikuvitusta puutu! Realismia kyllä...
Sopii etsiä kirjoituksistani kansankiihotusta märän fantasiasi tueksi.

Esimerkiksi sellainen on hyvää kansankiihotusta, että tästä tulee nyt Putinin Venäjä ja natsisaksa, mutta ne ite syyttää meitä natseix. Ka kiihottaminen kansanryhmää vastaan on eri asia kuin kansankiihottaminen. Ei sillä etteikö se olisi sinulle ollut alusta asti selvää, olethan sie sellainen loogikko.

24
Yleinen keskustelu / Re: Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 04, 2013, 19:58:39 »
Quote
Ei pöyristyminen tietenkään ole pakkoa. Se on suvaitsevaisuuspakkoa, että painostetaan ja uhkaillaan henkilöä muuttamaan mielipidettään, kuten Isinbajevan kohdalla; lue vihdoinkin se kirjoitus, jota olevinasi kommentoit. Sieltä asia selviää.

Kerroppa miten sinua on uhkailtu vaihtamaan mielipidettäsi. Jos et osaa, niin kerro vaikka anekdootti akveristasi, kunhan kerrot mikä mielipide on täytynyt vaihtaa mihin ja millä pakolla.

Quote
Yhtä perusteltu yleistys olisi sanoa sama tod.org-skenestä. M.O.T.

Siksi varmaan fiksut ihmiset viihtyvätkin kummallakin foorumilla samaan aikaan.  :P

Quote
Google löytää kaksi esiintymää sanalle ennen minun kirjoituksiani; joku on siis keksinyt saman yhdyssanan jo ennen minua. Yhdyssana on kuitenkin aivan yhtä looginen ja perusteltu kuin "pakkoruotsi", joka myös on voitu keksiä moneen kertaan, joten on perusteetonta leimata minut sen perusteella. Edelleen kysyn, mikset samalla leimaa minua punavihreäksi, koska käytän myös heidän termejään?

No jopas sattui hassusti.

Ennustan tulevaisuutesi. Tämä käynti oli hetkesi, jolloin sait äärimmäisen kattavan todistuksen vahvistusharhallesi, joka suorastaan pakotti sinut mukaan politiikkaan. Täällä taas teet mukavaa tiliä olemalla kriittinen vähemmistöjä kohtaan, koska se on kiellettyä. Suorastaan uhraudut kaikkien turhautuneiden puolesta. Toisaalta kilpailu kuuluu markkinatalouteen ja James Hirvisaari tuntuu antavan tilaa uusille kansankiihottajille. Katsotaanpa, että ennustanko oikein.

25
Yleinen keskustelu / Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 04, 2013, 07:25:48 »
Quote
Tuo tuomio kertoo edelleen pelkästään sinun omasta mustavalkoisesta maailmankuvastasi: sinulle 49 = 0 ja 51 = 100. Minä käytän ihan kaikkia osuvia termejä, olivatpa ne hommalaisesta, punavihreästä, äärikeskustalaisesta tai mistä tahansa diskurssista, tai omakeksimiäni. Jo se, että valitset YHDEN termin perusteella nimetä kaiken sanomani tiettyyn diskurssiin, todistaa jälleen fanaattisen mustavalkoisesta ääriajattelustasi.

Jos sinua närkästyttää se, että sinut liitetään mystiseen hommaskeneen (jossa muuten on monenlaista tonttua, ei vaan yhdenlaista), niin kaipa sitten voidaan lähteä analysoimaan mielipiteitäsi kirjoitustesi perusteella.

Älä kuitenkaan säikähdä, jos joku näkee sanan äärisuvaitsevaisto, joka ei liene sinun keksimäsi edes, hommalaisena terminä. Hommassa ei vielä ole ryhmäkuria, joten se voidaan kai sitten myös määritellä joukoksi iloisia ihmisiä, joilla on erilaisia näkemyksiä. Tiedättekö, sellainen löyhä kattojärjestö, jossa tuotetaan satunnaisia meemejä, olkinukkeja ja lätinää.

26
Yleinen keskustelu / Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« on: October 04, 2013, 07:22:27 »
http://yle.fi/uutiset/kun_trollit_tukahduttavat_totuuden__nettikeskustelu_voi_vinouttaa_maailmankuvaa/6859760

Älkää jumaliste! Ihmekös tietty meemitehdas on lähettänyt työttömien armeijansa, joka sivuille kommentoimaan somaleista.

27
Yleinen keskustelu / Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 04, 2013, 06:59:46 »
Haluan vain mainita, että koko hommaskeneä leimaa kypsymätön käytös, joka projisoidaan yleensä vastapuoleen. Tämä kaikki viittaa siihen, että se on tarkoitettukin nuoriso-osastoille, joilla on monesti jyrkkä ja kypsymätön maailmankuva, oltiin sitten missä positiossa tahansa. (ei voi heitäkään yleistää, kait)

28
Yleinen keskustelu / Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 04, 2013, 06:56:48 »
Quote
Mitä ihmettä sinä selostat?
Minä vain ihmettelin perusteitasi vesittää yleisesti hyväksytty rasismin määritelmä: eurooppalaisissa ihmisoikeusasiakirjoissa yms. sillä viitataan rodulliseen, etniseen tai kielelliseen ryhmään kohdistuvaan syrjintään. Ei kaikki syrjintä ole rasismia, eikä sen tarvitse ollakaan. Ei seksuaalisen suuntautumisen, ylipainon, iän tai silmälasien perusteella syrjiminen ole rasismia.

Kas kun on niitä muitakin asiakirjoja kuin ihmisoikeusasiakirjat.

Nääs, on olennaista, että ihmisryhmä jaotellaan sellaisella ominaisuudella, jota voi olla äärimmäisen hankala valita tai sitten sitä ei voi valita ollenkaan. Noh, tämä on vain osa määritelmää, toiset puhuvat rodullistetusta ominaisuudesta.

(ja koska tämä on osa määritelmää, niin ei kannata nyt repiä pelihousujaan ja tehdä turhan kärkkäitä johtopäätöksiä)

Quote
Et näköjään ymmärtänyt termiä suvaitsemispakko: se merkitsee sitä, että pöyristytään, paheksutaan ja painostetaan, jos joku EI kannata ns. suvaitsevaisia eli punavihreiden korostamia arvoja. Tämä johtuu siitä, että yhteiskunta on saatu uskomaan siihen mustavalkoiseen propagandaan, että kaikki jotka eivät riemusta kirkuen julista suvaitsevaisuuttaan, ovat pahoja rasistinatseja. Näin mustavalkoinen luokittelu merkitsee ääriajattelua, siksi puhun äärisuvaitsevaistosta.

Ensinnäkin, mitä pakkoa se pöyristyminen on? Pöyristyihän Halla-ahokin 500 syyrialaisesta, onko hän nyt joku pakkonatsi?

Suvaitsevaisuus on itseasiassa sietämistä jossain määrin. Ainakaan itse en kilju, jos joku ei mainosta suvaitsevaisuuttaan.

Olen tainnut jo joskus aikaisemminkin mainita, että oletus mystisen vihervasemmiston (mitä milloinkin tarkoittaa) äärimmäisen naivista maailmankuvasta lienee kumpuavan tarpeesta väitellä hyvin nuorien henkilöiden kanssa, joilla saattaa ollakin asioista hyvin mustavalkoinen kuva. Yhtä mielenkiintoista on, että rasismi perustuu näennäisen objektiiviseen ja mustavalkoiseen maailmankuvaan. Etten sanoisi, jotta naiviin realismiin. Kyse on monta kertaa siitä, että stereotypia on liitetty rodullistettuun ominaisuuteen niin vahvasti, että kyseiseen ihmisryhmään kuuluva joutuu todistamaan muuta, jos aikoo päästä stereotyyppisista kahleista, ennakko-oletus on asetettu stereotypian puolelle.

Ja jotta Jaskalle ei tule paha mieli, niin kerrotaan tämä vielä. Stereotypiat toimii hyvässä ja pahassa. Aasialaiset ovat matemaatikkoja.

29
Yleinen keskustelu / Kadonneen suvaitsevaiston metsästys
« on: October 03, 2013, 14:49:56 »
Jaska kirjoitti.

Quote
Ai homoseksuaalisuus on rotu? Mikset puhu vain syrjinnästä, se olisi todenmukaista.

Kysyn edelleen: mikset ole kieltämässä niitä uskontoja, joissa homoseksuaalisuutta ei hyväksytä? Mitä järkeä on vain kieltää niiden kannattajia sanomasta ääneen, ettei heidän uskontonsa hyväksy homoseksuaalisuutta?

No niin, nyt sinun pitääkin sitten miettiä, että minkä takia homoseksuaalisuus on samassa asemassa kuin "rotu".

Kysy vain, sillä Suomessa ei ole kiellettyä tai laitonta sanoa, että en hyväksy homoseksuaalisuutta.

30
Yleinen keskustelu / Re: Blogeista poimittua
« on: October 03, 2013, 06:43:02 »
Jaska,

Sitten vielä kotitehtävä. Jos ajatellaan natseja ja juutalaisia, niin mitä eroa heissä on ihmisryhmänä rasismin kannalta?

(saa netittää ja käydä kirjastossa, kielitieteilijänä varmasti on pääsy tieteelliseen aineistoonkin... Ja soita alan proffalle, jos ei muuten aukea.)

Pages: 1 [2] 3 4 ... 290