Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Reija Härkönen

Pages: [1]
1
Julkaisin juuri Uuden Suomen Puheenvuorossa tämän kirjoituksen.

Kiihotusyhteistyötä yli puoluerajojen

Meillä on uutisoitu pakistanilaisesta kehitysvammaisesta tytöstä, jonka kiihkoislamilainen imaami oli lavastanut syylliseksi koraanin häpäisyyn. Syynä tekoon oli se, että vihapuhuja pyrkii leimaamaan ja häpäisemään paikallisen kristittyjen yhteisön ja ajamaan vääräuskoiset tiehensä.

Uuden Suomen Puheenvuorossakin uutinen on herättänyt voimakasta paheksuntaa. Uskomattoman brutaali teko se olikin. Kovasti on kyselty, kuinka muu maailma voi hyväksyä, että islamilaisessa maailmassa tapahtuu vielä 2000-luvulla tällaista.

Ei sitä voi hyväksyä. Mutta eikö meillä sitten tapahdu ihan samaa? Halutaan herättää vihaa ja pelkoa toisen uskonnon harjoittajia kohtaan. Jopa suoraan sanotaan, että halutaan heidät ulos maastamme. Meikäläisille -hengenmiehille- tuota kammottavaa toiseutta edustaa islam, pakistanilaiselle (nyt jo vangitulle) imaamille ja hänen seuraajilleen se on kristinusko.

Muutoslaisen Asta Tuomisen blogikirjoittelussa toistuu tuttu kaava. Hän kirjoitti ensimmäiseksi Estä raiskaus -nimisen, selkeän rasistisen ja islaminuskoiset leimaavan tekstin, joka poistettiin  Puheenvuorosta. Sama teksti julkaistiin heti Muutoksen sivuilla, kansanedustaja James Hirvisaari (ps) kiirehti sinne sitä ylistämään ja lupasi laittaa tekstin jakoon. Näin siis yli puoluerajojen, hommahengessä, toimii kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Seuraava Tuomisen blogikirjoitus käsitteli muslimipakolaisia. Teksti perustui pelkkiin huhupuheisiin ja ennakkoluuloihin, vääristeltyihin ja virheellisiin tietoihin ja panetteluun siitä, kuinka sotaa ja nälkää pakoon lähtevät syyllistyvät -turvapaikkashoppailuun- ja saavat suomalaisia paremman sosiaaliturvan.

Uusin kirjoitus kyselee, hyväksymmekö lasten silpomisen. Tuominen julistaa: -En hyväksy lasten silpomista uskonnollisin perustein - silpominen tulee mitä pikimmiten kieltää lailla ja terveydenhoitohenkilökunnalle tulee antaa velvoite ilmoittaa kaikki havaitsemansa silpomistapaukset välittömästi poliisille.-

On selvää, että kukaan järjellinen suomalainen ei hyväksy lasten silpomista. Mutta onko Asta Tuominen huolestunut mistään sellaisesta? Tuskinpa, sillä jos olisi, hän olisi varmaankin ottanut selvää siitä, että Suomessa toimii esim. Ihmisoikeusliiton KokoNainen-projekti, joka tekee monipuolista työtä tyttöjen ympärileikkausten ehkäisemiseksi Suomessa. http://www.ihmisoikeusliitto.fi/index.php/toiminta/kokonainen

Lasten ympärileikkaus on Suomessa, toisin kuin Tuominen antaa olettaa, törkeä pahoinpitely ja siis laissa kielletty. 

Yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa on aiheesta sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille julkaistu kattava opas, jossa myös selkein sanoin kerrotaan siitä, että lain mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon, koulutoimen, poliisitoimen tai seurakunnan palveluksessa taikka luottamustoimessa oleva henkilö on velvollinen viipymättä ilmoittamaan tietoonsa tulleista tapauksista poliisille.

Asta Tuomisen -vaalityö- on siis vähintäänkin harhaanjohtavaa ja tuskin täysin vilpitöntä.


Raiskauskirjoituksessa Tuomisen vaalilause oli:
-Kuntavaalit ovat tulossa. 28. lokakuuta valitaan kunta- ja kaupunginvaltuustoihin ehdokkaat, jotka päättävät esimerkiksi kuntaan sijoitettavista pakolaisista. Käytä äänivaltaasi ja valitse ehdokas, joka ajaa turvallisuutta, jos se on sinulle tärkeää. Minulle Oulun alueen asukkaiden turvallisuus on tärkeää. Haluan väkivaltaisesti käyttäytyvät maahanmuuttajat pois Oulusta ja Suomesta.

-¦ ja -turvapaikkashoppailua- käsitelleessä kirjoituksessa tällainen:
-Sen takia on ensiarvoisen tärkeää äänestää maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia edustajia kaikkiin mahdollisiin päätöksentekoelimiin, joihin vaaleilla kykenemme vaikuttamaan. Kansalaisten eriarvoistaminen etnisyyden perusteella, toisin sanoen kantaväestöön kohdistettu rasismi, on lopetettava.

Toisen kirjoittajan blogiin 7.9.2012 kirjoitetussa kommentissa tämän poliitikon tavoitteet on jo vähän selkeämmin hahmoteltu:
-Minä kun olen tällainen ruohonjuuritason ihminen, joka perustaa elämännäkemyksensä omiin kokemuksiinsa, olen tasan sitä mieltä, että muslimien Suomeen muutto tulisi kokonaan estää.

-Suojelupoliisille tulisi antaa täydet oikeudet seurata maahanmuuttajien puhelin- ja muuta yhteydenpitoliikennettä, sekä oikeutta seurata sekä maahanmuuttajayritysten että näiden omistajien ja yrityksissä työskentelevien tilitietoja sekä rahavirtoja ulkomaille.-

Näin siis jääliläinen Asta Tuominen liittyy Hommaforumin ja rasistisen kiihotustuomion saaneen Hirvisaaren tukemana islamofoobikkojen rintamaan. Tuominen kumppaneineen ei puolusta raiskattuja naisia tai pahoinpideltyjä lapsia. Päinvastoin - hän harrastaa rivoa tanssia heidän silvotuilla genitaaleillaan pelkästään omaa poliitikon uraansa edistääkseen. Valitettavasti näillä keinoin voi meillä päästä eduskuntaankin.


(Tummennukset allekirjoittaneen)

2
Off topic / Runon ja suven päivänä
« on: July 06, 2012, 09:17:52 »
Hyvää Eino Leinon päivää! Nauttikaa suvesta ja runoista. Vetäydyn viikoksi irti eetteristä.Kesän keskellä aion

Eksyä eilisen metsään,
hukkua huojuvaan heinään.

Nukkua nurmen nukalla,
uinua ulapan udulla.

Syödä pisaroita sateessa,
pistellä päivän paisteessa.

Vähät välittää vänkääjistä,
kääntää kylkeä kylyssä!

3
Olen 29.7.2011 poiminut Hesarissa olleeseen mielipiteen vapauteen liittyvästä keskustelusta talteen tämän nimimerkki "Kansalainen Z" kommentin:
Quote
Oletetaan, että Suomen eduskunnassa olisi kansanedustajana ja vaikka peräti valiokunnan pj:na henkilö, jolla olisi samanlaisia mielipiteitä kuin Osama bin Ladenilla oli. Tämä k.ed.ilmoittaisi kuitenkin, että hän ei missään tapauksessa aja mielipiteitään väkivallalla eikä hyväksy Osaman ja al-Qaidan toimia ja terrori-iskuja. Hän on mukana politiikassa vaikuttaakseen asioihin demokraattisesti.

Ahdistaisiko sinua tässä tapauksessa? Vai olisitko ensimmäisenä julistamassa, että pitää hyväksyä kaikenlaiset mielipiteet, myös kiihkoislamistiset, koska meillä Suomessa on mielipiteen vapaus. Eihän mielipiteet tapa ihmisiä.

Minä olisin hyvin huolissani tässä kuvitteellisessa tapauksessa. Olisin myös huolissani, jos kyseessä oleva (kuvitteellinen) k.ed. olisi samaa mieltä esim. saksalaisten uusnatsipuolueiden näkemysten kanssa. Ja olen huolissani, että eräät Persujen kansanedustajat ovat aivan ilmeisesti hyvin pitkälle samaa mieltä Breivikin äärioikeistolaisten poliittisten näkemysten kanssa.

Mitäpä olette asiasta mieltä? Huolissaan olisi varmasti monikin, mutta miten muuten suhtautuisitte? Mitä kaikkea tulee sallia demokratiassa?

Hollanti kielsi (mielestäni ihmeen kauan se kesti!) pedofiliaa suosivan järjestön toiminnan. Voidaanko joku poliittinen järjestö kieltää? Onko tilannetta, jossa siihen olisi syytä?

Nyt kun eduskunnassa on uusfasistinen, antijihadistinen ryhmittymä, ajattelemme, että heidät on sinne demokraattisesti valittu, siis toimikoot. Lakejakin rikkovat, saavat mitättömiä sakkorangaistuksia - ja jatkavat toimintaansa. Vaikuttaako yleinen mielipide siten, että seuraavissa vaaleissa he eivät enää tule valituiksi tai heitä ei enää aseteta ehdolle? Vai toimiiko ajallemme tunnusomainen ahneus niin, että heidät edelleen asetetaan ehdolle ääniä keräämään?

Luulisin, että älämölö olisi aikamoinen, jos Suomessa yhtäkkiä olisi eduskunnassa vastaava islamistinen ryhmittymä. Ajattelisivatko ihmiset silloinkin, että toimikoot, koska kansa on heidät valinnut?

4
Kirjassaan Euroopan häpeä Lisa Bjurwald listaa saksalaisen Bertelsmann-säätiön ajatuksia siitä, mitä poliittiset puolueet voivat tehdä vastustaakseen äärioikeistoa.

Säätiö on vertaillut 11 eurooppalaisen valtion strategioita ja tehnyt havainnon, että viimeisen vuosikymmenen aikana ksenofobia on lisääntynyt lähes kaikissa maissa, joiden politiikassa on mukana muukalaisvastaisia puolueita.

Säätiön toimenpide-ehdotuksia:

1.   Poliittisen vastuullisuuden osoittaminen. Korkeimmalle politiikan tasolle on perustettava rasismin vastaisia toimikuntia.


Bjurwald uskoo, että poliitikkojen näin viestimä sanoma saisi myös vähemmistöryhmät tuntemaan olonsa turvalliseksi. Minusta meillä on tässä asiassa suuria puutteita: suuret puolueet ovat lähes tulkoon vaienneet asiasta.

2.   Valtavirtapuolueiden pitää osoittaa poliittista johtajuutta ja varmistaa, että ne hallitsevat keskustelua.
       Monikulttuurisen yhteiskunnan etuja on muistettava jatkuvasti tuoda esille.


Bjurwaldin mukaan keskustelu Ruotsissa on viime aikoina keskittynyt liikaa kotouttamisongelmiin maahanmuuton positiivisten vaikutusten sijaan.

3.   Rasismista rankaiseminen. Muukalaisvastaisia ajatuksia esittävien ei tule päästä tärkeisiin asemiin.


Bjurwald sanoo, että ilman nollatoleranssia otetaan riski, että yhteiskuntaan soluttautuu muukalaisvastaisia näkemyksiä. Meillä näyttäisi tilanne olevan sellainen, että noiden näkemysten annetaan kaikessa rauhassa soluttautua yhteiskuntaan.

4.   Tietoisuutta viharikoksista pitää lisätä.

Säätiön tutkimuksessa on Bjurwaldin mukaan käytetty hyvänä esimerkkinä Ruotsia, mutta Bjurwald itse on sitä mieltä, että Ruotsin poliisi ei tunnista viharikoksia. Hänen mielestään olisi tärkeää, että viharikoksista tuomitsemisen uhka on todellinen.

Suomessa on halla-aholaisilla meneillään kova kampanja oikeuslaitosta vastaan ja pyrkimys väheksyä ja mitätöidä viharikoksista saadut tuomiot.

5.   Median rooli muukalaisvastaisten puolueiden tavoitteiden paljastamisessa on tärkeä ja siksi sitä pitää kannustaa äärioikeistoa
       koskevaan tutkivaan journalismiin.


Bertelsmann-säätiö korostaa, että äärioikeiston uhkaa ei pidä esittää marginaalisena ilmiönä. Globalisaation myötä liikkeen odotetaan kasvavan entisestään.

Lontoon yliopiston professori Montserrat Guibernau on  puolestaan listannut kolme asiaa, jotka puolueiden tulisi ottaa huomioon:

1.   Luottamuksen palauttaminen politiikkaan lisäämällä läpinäkyvyyttä ja vähentämällä byrokratiaa.
2.   Tasapainoinen suhtautuminen maahanmuuttoon: kontrolloitua, mutta ihmisoikeuksia kunnioittavaa.
3.   Työväen huolta työmarkkinoista (halpatyövoiman tuonnista) ei pidä sivuuttaa.


Mitä mieltä kanssakeskustelijat ovat ehdotetuista toimenpiteistä? Voivatko vakiintuneet poliittiset puolueet estää äärioikeiston etenemistä? Onko joitain muita tahoja, jotka voisivat tehdä jotain?
5
Off topic / Kevään merkkejä
« on: April 22, 2012, 09:46:06 »
Kevät on tullut. Tuolla meidän pihalla käpytikka rummuttaa vimmatusti katulampun kevytmetallista kupua. Siihen se tulee joka kevät samaa lamppua pärisyttämään. Metallisesta kuvusta tulee niin paljon kuuluvampi äänin, kuin puun kyljestä ja reviirin rajojen pitäisi olla selvillä lajikumppaneille!

Tuolla tavalla kun ihminenkin oppisi purkamaan pahinta kiihkoaan - päästäisiin ikäviltä parranpärinöiltä.

Pages: [1]